IPARD II 1. Çağrı Dönemi

Uşak Valisi Ahmet Okur, 'IPARD II' AB Katılım Öncesi Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Programı 1. çağrı döneminde Uşak'ta 63 projenin sözleşme imzalamaya hak kazandığını bildirdi.

Vali Okur yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II 1. çağrı döneminde başvuruları alınan projelerin 63'ünün başarılı bulunarak sözleşme imzalanmaya hak kazandığını kaydetti.

63 projenin toplam yatırım tutarının 48 milyon 710 bin 872 lira, hibe tutarı ise 32 milyon 228 bin 73 lira olduğunu aktaran Okur, şunları kaydetti:

'Bu ilimiz için sevindirici bir gelişmedir. Kırsal kalkınma desteklerinin önemli bir potansiyele sahip olan ilimizdeki tarım ve hayvancılığın modernleşmesi ve gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Söz konusu yatırımlar ilimizde 197'si doğrudan, 142'si dolaylı olmak üzere toplam 339 kişiye istihdam sağlayacaktır. Başarılı bulunan projelerin toplam yatırım tutarı ve hibe tutarları göz önüne alındığında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibe oranının yüzde altmış beşleri geçtiği görülmektedir. Bu oran ise bir yatırımcı için çok değerli bir tutara tekabül etmektedir. Bir diğer teşvik avantajı da söz konusu yatırımların KDV’den muaf olmasıdır.'

Kaynak: AA