İhracatta Kalıcı Artış Beklentisi

GSO Yönetim Kurumu Başkanı Konukoğlu: 'Dünya ticaretinde görülen büyümenin yanı sıra hükümetimizin reel sektörün önünü açan uygulamaları sayesinde inşallah 2017 yılında ihracatta kalıcı bir artış yakalayacağız'.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünya ticaretinde görülen büyümenin yanı sıra hükümetin reel sektörün önünü açan uygulamaları sayesinde 2017 yılında ihracatta kalıcı bir artış yakalanacağına inandığını belirtti.

Konukoğlu, yazılı açıklamasında, Gaziantep'ten mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 artışla 602 milyon 595 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi. Böylece Gaziantep'in en fazla ihracat yapan 5'inci il konumunu koruduğuna işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

'Ocak-mart dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artış göstererek 1 milyar 614 milyon 323 bin dolara ulaştı. 2016 yılı ocak-mart döneminde 1 milyar 536 milyon dolar değerinde ihracat yapmıştık. Yılın ilk çeyreğini, yüzde 5,1 artışla kapatmak önümüzdeki aylar için umut vericidir. Dış piyasalarda zorlu koşullara rağmen Gaziantep ihracat ailesi aktif olarak çalışmaktadır. İhracatçılarımız Türkiye'nin büyümesine katkı vermeyi sürdürmektedir. İhracatının sürdürülebilir olması için dünya pazarlarındaki tüm fırsatları yakından takip etmektedir.'

- Destekler ticareti artıracak

GSO Başkanı Konukoğlu, hükümetin gerek üretim ve yatırım ortamını canlandırmak gerekse ihracata yönelik desteklerinin etkisiyle 2017 yılında dış ticaretin de ivme kazanmasını beklediklerine değindi.

İhracatçı firmaların temsilcilerine hususi damgalı pasaport verilmesine ilişkin kararın yürürlüğe girmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

'İhracat dünyasının uzun yıllardır talep ettiği yeşil pasaport uygulamasını hayata geçiren hükümet yetkililerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yeşil pasaport alan işadamlarımız pazarlara girişte daha hızlı hareket edebilme imkanına sahip olacak, yeni müşterilerle tanışarak ticari ilişkiler kurabileceklerdir. Böylece gerek şehrimizin gerekse ülkemizin ihracatının artmasına katkı sağlayacaktır. Dün açıklanan büyüme rakamları, Türkiye ekonomisinin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu bir kere daha teyit etmiştir. Dünya ticaretinde görülen büyümenin yanı sıra hükümetimizin reel sektörün önünü açan uygulamaları sayesinde inşallah 2017 yılında ihracatta kalıcı bir artış yakalayacağız.'
Kaynak: AA