Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi NAK, 2016 Yılında Yerinde Durmadı

Bursa’da gönüllü arama kurtarmacılardan oluşan NAK, 2016 yılında birçok olaya müdahale ederek hayat kurtardı.

Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi NAK, 2016 Yılında Yerinde Durmadı
2016 yılında 45 operasyona çıkan gönüllü ekipler, 10 kişiyi çeşitli arama ve kurtarma operasyonlarında sağ olarak kurtardı. "Sadece insan hayatı değil, yaşayan her canlı bizler için değerlidir" diyen NAK ekibi, Kayapa Göleti’nde balçığa saplanan köpek, Görükle’de çatıda mahsur kalan kedi ve Özlüce’de araç motoruna sıkışan yavru kediyi bulunduğu yerden kurtardı.

Öğrenciler dahil yaklaşık 3500 vatandaşa doğal afet bilinci - deprem eğitimi veren NAK arama kurtarma Ulusal Dağ Bisikleti Şampiyonası, Nilüfer Belediyesi Havacılık Şenliği, Nilüfer Belediyesi Müzik Festivali, Bilecik Bisiklet Festivali gibi faaliyetlerde görev aldı.

53 kişiden oluşan gönüllü ekipte 33 kişi gönüllü itfaiyeci statüsüne sahip. 2’si sağlık görevlisi olmak üzere toplam 13 üye kanunen ilkyardım yapmaya yetkili. Ekipte 21 amatör telsizci, 20 sualtı personeli bulunuyor. Ekip aynı zamanda Uluslararası Doğal Afet Müdahale Ağı çatısı altında Romanya’nın Galati şehrinde 1 ve Bursa’da 2 adet olmak üzere 3 adet uluslararası tatbikat gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA