Giresun Günleri İçin Konuştular

Giresun Federasyonu tarafından Yenikapı’da düzenlenen 11. Giresun Tanıtım Günleri’ne katılan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun değerlendirmelerde bulundu.

Giresun Günleri İçin Konuştular
Giresun Federasyonu’nun başarıyla gerçekleştirdiği Giresun Tanıtım Günleri’nin İstanbul’da yaşayan hemşehrileri bir araya getirmesinin yanı sıra Giresun’un tanıtımı açısından da oldukça önemli olduğu ifade edildi.

Giresun’un İstanbul’a en fazla göç veren iller arasında üçüncü sırada yer aldığını hatırlatan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, bu nüfusu memleket adına avantaja dönüştürmek gerektiğini kaydetti.



“Her Giresunlu’dan bir turist bekliyoruz”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu “İstanbul’da yaklaşık 590 binin üzerinde Giresunlu yaşıyor. Giresun göç veren bir il. Giresun’da ise birkaç yıl içinde 500 bin olan nüfus 400 binlere düştü. İstanbul’daki hemşehrilerimiz tatillerini memleketlerinde geçirsin hatta gelirken yanlarında bir arkadaşını dostunu turist olarak getirsin istiyoruz. Bu göçü tersine çevirelim“ dedi.



“Bölgesel teşvikle göç önlenebilir”

Giresun dışında yaşayan gurbetçilerin memleketleriyle kültürel bağlarını kesmemeleri gerektiğini ifade eden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise “Buradaki amaç Giresunlu olup da İstanbul’da yaşamak zorunda kalanların kültürel bağlarını memleketleriyle koparmamalarını sağlamkatır. Çıkış noktası çok iyi. Ülke içerisinde göç hareketinin en fazla olduğu il Giresun’dur. Ancak hemşehrilerimiz kendi memleketlerinde yaşam imkanı bulabilseydi buralara gelmek zorunda kalmazlardı. Ancak bu göç sorunu bölgesel teşvikle aşılabilir” diye konuştu.



"Giresun en iyi şekilde tanıtılıyor"

Gurbetçilerin Giresun Günleriyle birbirini görme imkanı olduğunu söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel “Giresun Federasyonu’nun bu organizasyonuyla bir araya gelme imkanı oluyor. Memleket adına neler yapılabileceği istişareler ediliyor ve tabiki bu vesileyle Giresun kültürü en iyi şekilde tanıtılıyor” şeklinde konuştu.



"Gurbetçi hemşehrilerimizin çocuklarını Giresun Üniversitesi’ne bekliyoruz"

Gurbetçi Giresunlular’ın çocuklarını memleketlerinde üniversiteli yapmalarını tavsiye eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ise “Giresun Üniversitesi’nin 11. kuruluş yıldönümüyle 11. Giresun Tanıtım Günleri güzel bir tesadüf oldu. Giresunlu hemşehrilerimizin kendilerinin, komşularının, yakınlarının çocuklarını Giresun Üniversitesi’nde görmek isterim. Giresun Üniversitesi son yıllarda önemli bir mesafe katetti. Son bir yıl içerisinde ise 63. sıradan 30. sıraya yükselen bir ilerleme içerisinde. Hemşehrilerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla Giresun Üniversitesi’ne gönderebilir. Biz o çocuklarımıza sahip çıkarız. Üniversiteler evrenseldir her yerden öğrenci bekleriz ama Giresunlu hemşerilerimizin çocuklarını görmek bizi daha da çok mutlu eder” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA