Emek'e Taziye Evi

Osmangazi Belediyesi tarafından Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yapılacak taziye evinin temeli törenle atıldı.

Emek'e Taziye Evi
Osmangazi Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ne taziye evi yapıyor. Taziye evi toplam bin 245 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Üç kattan oluşacak taziye evinin birinci katında abdesthane, engelli tuvaleti, görevli odası ve depo yer alacak. İkinci katında çok amaçlı salon, mescit, mutfak ve görevli odasının bulunacağı tesisin üçüncü katında ise taziye evi ve mutfak yer alacak. Bahçesinde çocuk parkı ve otoparkın olacağı taziye evinin 300 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Taziye evi için yaklaşık 800 bin TL kaynak kullanılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak hizmetler ürettiklerini belirterek, “Merkezden en uç noktaya kadar 136 mahallemizin tamamına vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hizmetler götürüyoruz. Emek Belediyesi’nin kapanarak bölgenin Osmangazi Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte buraya ciddi yatırımlar yaptık. Taziye evi de bu bölgede yaşayan vatandaşların önemli bir ihtiyacına cevap verecek bir yatırım olacak” dedi.

Taziye evinin bölge halkından gelen talep doğrultusunda inşa edildiğini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Bölgede mevcut iki taziye evi bulunmakta. Ancak bunlar küçük oldukları için ihtiyacı karşılamıyorlar. Mahalle sakinleri bize bu eksiklikten bahsettiler. Biz de çalışmalara başladık ve bugün bin 245 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan üç katlı taziye evinin temelini atıyoruz. Emek’in en merkezi ve ulaşılabilir bir noktasına bu taziye evini inşa ediyoruz. İnşaat tamamlandığında bu taziye evi önemli bir cazibe merkezi olacak ve tüm mahalle bu hizmeti sahiplenecek. Bu tesisin kapısı herkese açık olacak. Burada yaptığımız hizmetler Emek sakinlerine helal olsun. Emek Taziye Evi’nin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Dündar, Emek bölgesine bu güne kadar birçok yatırım yaptıklarını anlattı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emek’in en büyük sıkıntılarından biri olan Cumartesi Pazarı’nı da sokaktan kaldıracaklarını belirterek, “Emek’te yaşayan vatandaşlarımızın beklide bizden en çok istediği konu, Cumartesi Pazarı’nın sokaktan kaldırılması. Cumartesi günleri kurulan pazardan dolayı bölgede yoğun bir trafik oluyor. İnsanlar yürümekte ve evlerine gitmekte zorlanıyor. Bu sokak pazarını kaldırıyoruz. Bölgedeki kapalı pazar alanını yenileceğiz. Cumartesi Pazarı’nı da vatandaşlarımızın daha rahat ulaşabileceği üç farlı noktada açacağız. Pazarın kalkması bölgenin ve vatandaşlarımızın rahat etmesine vesile olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA