Bodrum Sağlık Vakfı'ndan Teşekkür Plaketi

Bodrum Sağlık Vakfı yeni yönetimi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ziyarete Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur İlhami Özden, Atilla Serttaş, Yılmaz Algül, Ülker İnan, İlknur Özer ile Begonvil Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü İlknur Şengül katıldı.

Bodrum Sağlık Vakfı'ndan Teşekkür Plaketi
Bodrum Sağlık Vakfı yeni yönetim kurulu, özel çocuklara göstermiş olduğu ilgi ve destekler dolayısıyla teşekkür etmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a plaket verdi. Yönetim kurulu üyeleri, yıllardır Bodrum Belediyesi’nin ve Başkan Kocadon’un göstermiş olduğu desteklerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya, Başkan Kocadon’a hiçbir zaman desteklerini esirgemediği için teşekkür ederek, “Bodrum Sağlık Vakfı’nın yeni yönetim kurulu olarak sizi ziyaret ediyoruz. Yirmi beş yıllık serüvenimizde sizin şahsınızın ve Bodrum Belediyesi’nin her zaman yardımını gördük. Bizi ziyaret edenler de teyit ediyorlar: Ben, Bodrum Sağlık Vakfı’nı Bodrum’un boynunda bir gerdanlık gibi görüyorum. Mekânları kurmak, iyi binalar yapmak önemli değil. Paranız varsa yaparsınız. Ama yirmi bir yıldır standartların üstünde yürütmek, yönetmek çok önemli. Türkiye’nin en önemli rehabilitasyon merkezlerinden biriyiz. Ortalama olarak yüz atmış çocuğa hizmet veriyoruz. En büyük üzüntümüz şu: Bodrumdaki engelli çocuk sayısının çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Ama onları evlerinden çıkaramıyoruz. Biz, evde olan çocuklarımızı da merkezimize getirmek istiyoruz. Biz, çocukları minibüslerle evlerinden alıyor, öğle yemeği veriyoruz. Çeşitli sosyal aktivitelerin içine de sokuyoruz. Ama yine insanlarda geleneksel bir isteksizlik var. Çekinme, utanma Bodrum’da evlerindeki çocukları da belediye, kaymakamlık, muhtarlık gibi kurumların vasıtasıyla evlerinden çıkarmak lazım. Bizim en temel hedefimiz, tüm engelli vatandaşlarımızı bu rehabilitasyon merkezine getirebilmek. Bu konuda da katkılarınızı rica ediyoruz. Yaptığınız iş birliği konusunda ne istesek alıyoruz. Daha ne diyelim, bu nedenle de sağ olun var olun. Özellikle ulaşım konusunda, bahçe bakımı konusunda başlıca tüm işlerde sandalye, masa, organizasyon işlerinde bize çok katkınız oluyor. Bodrum Sağlık Vakfı’nın %55’ini devletten alıyoruz. Yüzde 45’inin hayırseverler, yönetim, Bodrum Ticaret Odası düzenli olarak yardım ediyor ” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek yeni yönetime başarılar diledi. Kendini en rahat hissettiği yerlerden birinin özel çocukların yanı olduğunu ifade eden Başkan Kocadon, “Özel çocuklarımızın böyle bir yere sahip olması çok güzel. Tüm çocuklarımızı rehabilitasyon merkezine gelmeleri için yapacağınız çalışmalara elimden gelen desteği veririm. Sağlık ve spor benim en çok önemsediğim konulardır. Özel öğrencilerin ise bende ayrı bir yeri vardır. Onlar için tüm kapılarımı mümkün olduğu derecede açacağıma emin olabilirsiniz. Hakkımdaki düşünceleriniz beni onure etti, teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA