Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

'Türkiye artık eşiği aştı, Türkiye artık eski Türkiye değil. Eşiği aşan, ayakları üstünde duran bir Türkiye var' 'İki aydır terör örgütlerinin gıkı çıkmıyor, ortada yoklar niye? Terör örgütlerinin beslendikleri, yuvalandıkları kaynaklara kadar gittik' 'Bir hamle yaptık bu noktaya geldik, bir hamle daha yapmamız lazım ki dünyadaki güçlü ve önemli ülkelerin arasında birinci sınıf yerde olalım'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Türkiye artık eşiği aştı, Türkiye artık eski Türkiye değil. Eşiği aşan, ayakları üstünde duran bir Türkiye var.' dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Camii Kebir Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Özlü, bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya geldi.

Özlü, burada yaptığı konuşmada, makine mühendisi olduğunu anımsatarak, 'Ankara’da Savunma Sanayi Müsteşarlığında en alttan, en üste kadar muhtelif görevlerde bulundum. Görev yaptığımız dönem, özellikle son 14 yıl Türkiye’nin kendi silahlarını, tankını, tüfeğini, uçağını yaptığı yıllardır. Türkiye artık eşiği aştı, Türkiye artık eski Türkiye değil. Eşiği aşan, ayakları üstünde duran bir Türkiye var. Bu AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan sayesinde oldu.' diye konuştu.

Vatandaşlara, Türkiye’de 1990 ile 2000’li yıllarda yaşananları hatırlatan Özlü, şu değerlendirmede bulundu:

'Üç ayda hükümetlerin değiştiği yıllara bakın, bir de 2002'den beri istikrarlı döneme bakın. Bir operasyon yürüttük Fırat Kalkanı Operasyonu. Operasyonu yürüttük ve bitirdik. İki aydır terör örgütlerinin gıkı çıkmıyor, ortada yoklar niye? Terör örgütlerinin beslendikleri, yuvalandıkları kaynaklara kadar gittik. PKKnın kardeşi DEAŞ terör örgütü, bunları sınırımızdan uzaklaştırdık. Her gün Kilis’e, Antep’e bomba düştüğü günleri hatırlayın. Bu nasıl oldu? Bu AK Parti sayesinde oldu. Bu güçlü bir siyasi kadroyla oldu ve bakın hiç kimse bugün 'ben size ambargo uygularım, uçağınız kalkmaz, tankınız yürümez.' demiyor. Zırhlı araçlarımız, tankımız yürüyor, operasyonlar yapıp ülkemize dönüyoruz.'

Özlü, Türkiye’nin bir sıçrama atağı, bir hamle daha yapması gerektiğine dikkati çekerek, 'Bir hamle yaptık bu noktaya geldik, bir hamle daha yapmamız lazım ki dünyadaki güçlü ve önemli ülkelerin arasında birinci sınıf yerde olalım. 16 Nisan’da oylayacağımız yeni anayasa paketi Türkiye’nin yenilenmesi, güçlenmesi için bir aşı niteliği taşıyor. Mevcut yapıyı, omurgayı koruyoruz fakat hücresel bir yenilenme gibi düşünün bir yenilenme gerçekleştireceğiz inşallah.' dedi.

- 'Türkiye’nin geleceğini, sistem değişikliğini oyluyoruz'

Vatandaşların 16 Nisan’da ‘Evet' diyeceğine inandığını vurgulayan Bakan Özlü, referandumda neden ‘Evet' denmesi gerektiğini aileleri, akrabaları ve tanıdıkları ile de paylaşmalarını, onları ikna etmelerini istedi.

Özlü, 'AK Parti inadına ‘evet' demiyor, biz inandığımız için ‘evet' diyoruz.' ifadesini kullanarak, geçmişte ve halk oylamasına sunulacak anayasa paketi çalışmaları sırasında yaşananları vatandaşlara anlattı.

Anayasa değişikliğinin yeni gündeme gelmediğini, her seçimde bütün siyasi partilerin beyannamesinde yer aldığını belirten Özlü, yaşanan süreçlerin ardından MHP ile uzlaşmaya varılan 18 maddenin yer aldığı paketi millete sunduklarını ifade etti.

Özlü, 15 gün sonra son kararı milletin vereceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

'Bu siyasi parti seçimi değil. Bir partiye oy vermiyoruz, bir belediye başkanını seçmiyoruz, Türkiye’nin geleceğini, sistem değişikliğini oyluyoruz. Burada siyasi görüşümüz ne olursa olsun, geçmişte ister CHP’ye, ister MHP’ye, ister AK Parti’ye hangi partiye oy verirsek verilim bu memleket meselesi, Türkiye’nin geleceği meselesi. O bakımdan sizlerden isteğimiz bu halk oylamasında kuvvetli bir şekilde millete, devlete destek vermeniz her zaman yaptığınız gibi. Bu referandumda Bayburt’un Türkiye’de rekor kırmasını arzu ediyorum.'

Bakan Ağbal da '16 Nisan’da Bayburt’un da Türkiye’nin de bir destan yazacağına inanıyorum. Bu anayasa değişikliği Bayburt’un, Türkiye’nin önünü açacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA