Belediye Başkanından Bateri Şov

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, baterinin başına geçerek İzmirli vatandaşlarla hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi. Bateriyi ustalıkla çalan belediye başkanı, Karşıyaka’yı coşturdu.

Belediye Başkanından Bateri Şov
Karşıyaka Belediyesi, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Karşıyaka Çarşı’da "Birlikte Haykır" etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Karşıyakalı vatandaşlar Türk bayrakları ile katılırken, marş ve şarkılar söyledi.

Etkinliğin sürprizi ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın baterinin başına geçerek vatandaşlarla birlikte İzmir Marşı’nı söylemesi oldu. Vatandaşların "Bir daha" talebini kırmayan Başkan Akpınar, tekrar baterinin başına geçerek orkestra ile birlikte İzmir Marşı’nı çalıp söyledi.



"İzmir’in dağlarında çiçekler açarsa, Türkiye çiçek tarlasına döner"

Coşkulu geçen etkinlikte konuşan Başkan Akpınar, "Türkiye’nin önemli simge kentleri vardır. Kuşkusuz her kentimiz özel ve pırıl pırıldır ama Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluş simgesi İzmir’dir. Dünyada hiçbir kent, kurtuluşu ile yepyeni bir ülkenin doğmasına yol açmamıştır. Bu muhteşem mirası asla terk etmeden, kimliğini ve kişiliğini koruyan İzmir, her olumsuz koşulda; seçimleriyle, duruşuyla, tepkileriyle ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini koruyan kimliği ile Türkiye’nin umudu, onuru, gururu olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları biliyor ki; İzmir’in dağlarında çiçekler açarsa, Türkiye Cumhuriyeti’nin çiçek tarlasına döneceğini çok iyi biliyor. İzmir itiraz ederse Türkiye’nin üzerindeki karanlık bulutların dağılacağını çok iyi biliyor. Bugün ‘İzmir’in dağlarında çiçekler açar’ diyeceğiz ama baharda da o çiçekleri ülkemizdeki tüm insanlara armağan edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA