Başkan Kurt, 3 Yılını Değerlendirdi

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Başkan Kurt, 3 Yılını Değerlendirdi
Bir otelde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Kurt, belediyenin bir çok alanda yaptığı projeleri kamuoyu ile paylaştı. Odunpazarı’nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kıldıklarını söyleyen Başkan Kurt, "Odunpazarlı hemşehrilerimizle 3 yılda çok büyük işler başardık. Katılımcılığın, demokrasinin, örgütlenmenin ne olduğu tüm Türkiye’ye gösterdik. Odunpazarı’nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kıldık. Türkiye’de bir çok belediye için rol model haline geldik. Yaklaşık 2 ay önce İnsani Gelişme Vakfı - İnsani Gelişim Zirvesi’nde kapsamlı bir araştırmanın sonuçları açıklanmış, Odunpazarı

Belediyesi Eskişehir’in gurur duyacağı bir sonuçla; Gelişme Endeksi Yüksek İlçeler sıralamasında 150 ilçe belediyesi arasında beşinci, Çevre ve Ulaşım kategorisinde ise birinci olarak yer almıştır. Belediyelerin sosyal karnesini çıkaran ve tamamen objektif olan bu araştırmanın detaylı sonuçlarına bakıldığında Odunpazarı Belediyesi’nin kısa sürede neleri başardığı net bir şekilde görülmektedir" dedi.



"Hemşehrilerimiz geleceğe daha umutla bakıyor"

Çocuklar ve kadınlar için belediyenin yaptığı projelere de dikkat çeken Başkan Kurt, "3 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmaların hepsinde Odunpazarlı hemşehrilerimizin sesine kulak verdik, çoğu zamanda onların sesi olduk. Bugün gelinen noktada Odunpazarı’nda yaşanan büyük değişim 7’den 70’e tüm insanların yüzlerini güldürüyor, umutlarını arttırıyor. Odunpazarlı hemşehrilerimiz geleceğe daha umutla bakıyor.

Bunun en net örneklerini de çocuklar, gençler, kadınlar ve yaşlılar için hayata geçirdiğimiz projeler oluşturuyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin aydınlık geleceği. Onların eğitimi Türkiye için hayati önem taşıyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bizler bunun bilincindeyiz ve bu nedenle de Türkiye’nin yarınlarına yatırım yapıyoruz. Çalışmalarını Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Odunpazarı Belediyesi Ihlamurkent Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi, Emek Oyuncak Kütüphanesi, Zeytindalı Çocuk Merkezi ve Nar Tanem Oyun Evinde; çocukların sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak programlar uyguluyoruz. Gençlerimize destek olmak için Büyükdere ve Emek Mahallelerinde Gençlik Merkezleri açtık. Bu merkezlerde gençlerimiz bilgi ve birikimlerini paylaşıyor. Kadınlara yönelik yerel ve sosyal politikalar üretmek, projeler geliştirmek, kadınların yanında tüm dezavantajlı grupların belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanmalarını amaçlayan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz geride bıraktığımız 3 yılda; rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, sosyal yardımlar, eğitim destek programları, kadın sağlığı eğitim programları, sosyal ve kültürel faaliyetler, psiko-sosyal faaliyetler ve sağlık hizmetleri ile Odunpazarlı hemşehrilerimize hizmet veriyor" şeklinde konuştu.



"Kütüphanelerde 285 bin kitapla yaklaşık olarak 15 bin kişiye hizmet verdik"

Son 3 yılda Odunpazarı’nda kütüphane sayısının arttığından söz eden Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, "Göreve geldiğimiz günden beri ’Kadınları ve çocuklarıyla mutlu bir Odunpazarı’ sloganını benimsedik. Odunpazarı Belediyesi olarak 11 ayrı mahallede açtığımız 11 Halk Merkezi ve 13 Halk Kütüphanesi ile başta kadınlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm Eskişehirli hemşehrilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Odunpazarı Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda Nazım Hikmet Halk Kütüphanesi, Büyükdere Halk Merkezi’nde Hasan Hüseyin Korkmazgil Halk Kütüphanesi, Zeytindalı Çocuk Merkezi’nde Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi, Gökmeydan Halk Merkezi’nde Kemal Tahir Halk Kütüphanesi, Büyükdere Gençlik Merkezi’nde Ataol Behramoğlu Halk Kütüphanesi, Vadişehir Halk Merkezi’nde Yaşar Kemal Halk Kütüphanesi, Kırmızıtoprak Halk Merkezi’nde Mehmet Akif Ersoy Halk Kütüphanesi ile yeni yapılan Karapınar Halk Merkezi, Ihlamurkent Halk Merkezi, Erenköy Halk Merkezi, 71 Evler Halk Merkezi ve Orhangazi Halk Merkezi’nde yer alan kütüphanelerde 285 bin kitapla yaklaşık olarak 15 bin kişiye hizmet verdik. Bu saydığımız halk merkezleri ve halk kütüphanelerimizde çocuklar, kadınlar ve gençler için eğitici programlar düzenliyor; çocukların ve gençlerin geleceğine yatırım yaparken, kadınların ise ev ekonomisine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.



"65 yaş ve üzeri bireylere yaşadıkları ortamda sağlık hizmeti veriyoruz"

Gençlerin ve kadınların yanında yaşlılara destek olduklarını anlatan Başkan Kurt, "Gençlerimiz kadar yaşlılarımıza da destek oluyoruz. Yine Kadın ve Aile Müdürlüğümüz bünyesinde onlar için çalışmalar yürütüyoruz. Sağlık Odunpazarı ile Evinizde (SOBE) projesi ile Odunpazarı sınırlarında yaşayan 65 yaş ve üzeri bireylere yaşadıkları ortamda sağlık hizmeti veriyoruz. Bu proje ile yaşlılarımızın yaşadıkları ortamın temizliğinden kişisel bakımlarına kadar tespit edilen tüm ihtiyaçları karşılanıyor. 60 yaş ve üzeri bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, onların sosyal hayata daha kolay adapte olması için Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içine Odunpazarı Belediyesi Yaşlı Merkezini inşa ettik. Bu merkezde, yaşlılarımızın fiziksel ve ruhsal durumlarına bağlı olarak; beceri ve el sanatları çalışmaları, sağlıklı yaşam ve beslenme desteği, hayatlarına ve zamanlarına anlam katabilecek programlar, kütüphane hizmetleri, kuaför hizmetleri, yaşlılarımızın aile bireyleri ile daha iyi ilişkiler kurabilmesi için gerekli destekler, sosyal faaliyetler üzerine çalışmalar yapılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

"Odunpazarı Belediyesi, her gün 2 bin kişiye sıcak yemek yardımı yapıyor"

Halkçı belediyecilik yaptıklarını belirten Başkan Kurt, bunun örneklerini şu şekilde verdi:

"Halkçı belediyecilik, bunun en iyi örneklerinden biri de ’İnsan onuruna yakışır bir yardım modeli’ olan ve açılmasından bu yana Türkiye’ye örnek olarak gösterilen Halk Market ve Halk Kart uygulaması. İhtiyaç sahibi vatandaşlara erzak kolisi göndermek yerine, ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerinin seçmesinin sağlandığı sosyal yardım modeli olan Halk Marketten her ay 600 aile düzenli olarak yararlanıyor. Toplumsal dayanışmanın en iyi örneklerinden biri olan aşevi ile Odunpazarı Belediyesi, her gün 2 bin kişiye sıcak yemek yardımı yapıyor. Bir konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Odunpazarı Belediyesi kendi imkanları ile inşa ettiği aşevinde, herhangi bir afet durumunda 15 bin kişiye aynı anda sıcak yemek çıkarabilecek. Toplumun tüm kesimlerinin kent yönetiminde aktif olarak yer alması için faaliyete

geçirdiğimiz Odunpazarı Kent Konseyi, birçok sivil toplum kuruluşunu ortak bir çatı altında topladı. 14 çalışma gurubu, 4 meclis, 10 mahalle meclisi ile 2 binin üzerinde gönüllü ile hareket eden Odunpazarı Kent Konseyi, başarılı etkinlikleri ile 10 binlerce kişiye ulaştı. Türkiye’nin en aktif ve en hareketli kent konseylerinden biri haline geldi."

"3 yılda 85 mahalle, 864 bin 900 sokak ve 57 bin 600 rögarda ilaçlama çalışması yapıldı"

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmalarına vurgu yapan Başkan Kurt, çevreye ve hayvanlara saygı duyan bir anlayışı benimsediklerini aktardı. Başkan Kurt, "Odunpazarı Belediyesi olarak, insana olduğu kadar doğaya, çevreye ve hayvanlara saygı duyan bir anlayışı benimsiyoruz. 3 yılda gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelerde de bu anlayış doğrultusunda hareket ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bizim dönemimizde kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve gerçekleştirdiği çalışmalar bu anlayışın en güzel örneklerinden biri. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hayvan Sağlık Merkezi tarafından 3 bin 471 hayvan kısırlaştırılmış, gerekli tedavisi yapılmış ve rehabilite edilmiş, 3 yılda bin 215 sokak hayvanı sahiplendirilmiştir. 2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında Odunpazarı ilçe merkezi ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 6 ilçede; sokak hayvanları toplanmış, kısırlaştırılmış, aşılanmış, gerekli tedavileri yapılmış ve rehabilite edilmiştir. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü vatandaşlarımızın sağlığı için ilaçlama çalışmalarına devam etti. 3 yılda 85 mahalle, 864 bin 900 sokak ve 57 bin 600 rögarda

ilaçlama çalışması yapan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, bu ilaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığınca onaylı, insana zarar vermeyen biyosidal ürünler kullanmıştır. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü açık alan ilaçlamalarının yanında mahallelerde bulunan okul, muhtarlık binaları, cami, cemevi ve sosyal tesislerde düzenli olarak ilaçlama çalışmaları yaptı. Ayrıca Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz, neredeyse tamamlanan Güvercinköy ve Arıköy gibi projelerle önümüzdeki süreçte adından söz ettirmeye devam edecek" dedi.



"3 yılda 608 bin 619 metrekare yeşil alan üretildi"

Giderek kentlerin betonlaştığını kayededen Başkan Kurt, buna karşı olarak Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmalarından söz etti. Rakam vererek çalışmaları anlatan Başkan Kurt, "Kentlerimiz giderek betonlaşıyor, yeşil alanlarımız da giderek azalıyor. Odunpazarlı hemşehrilerimizi betonlaşmadan kurtararak, rahat bir nefes almalarını sağlamak için Park ve Bahçeler Müdürlüğü 3 yılda 608 bin 619 metrekare yeşil alan üretti. Bu yeşil alanlar içinde 54 adet çocuk oyun alanı, 51 adet spor alanı yer alıyor. Kırsal mahallelerde de çalışma yürüten Park ve Bahçeler müdürlüğü 23 adet park ve spor alanı oluşturdu. Bundan önceki basın toplantılarımızda altını çizerek vurguladığımız ve iddiamızı ortaya koyduğumuz diğer önemli bir alanda temizlik çalışmaları. Daha temiz bir Odunpazarı için geniş bir hizmet alanında büyük bir ekiple çalışıyoruz. Bugüne kadar Odunpazarı ilçesi sınırları içerisinde elimizin değmediği yer kalmadı. 3 yılda 361 bin 58 ton çöp toplayan Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu çöpleri toplarken 330 milyon kilometre yol yaptı. Temizlik İşleri Müdürlüğü, 3 yılda 17 bin 755 ton inşaat molozu ve atığı topladı. Az önce de dediğim gibi Odunpazarı ilçesi sınırları içerisinde elimizin değmediği yer kalmadı. Ekiplerimiz geride bıraktığımız bin 100 günde; 6 bin 616 cadde, 42 bin 471 sokak, 19 bin 427 boş arsa ve 16 adet de çöp ev temizliği yaptı. Hedefimiz vatandaşlarımıza sağlıklı ve temiz bir yaşam alanı sunmak. Bunun için teknolojik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Son olarak uygulamaya geçirdiğimiz ’Yer altı çöp konteyner’ sitemi ile temiz bir Odunpazarı konusunda önemli bir adım daha attık" şeklinde konuştu.



"Araç filomuzda şu anda 165 adet aracımız var"

Belediyenin sahip olduğu araç filosunu açıklayan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin uzun yıllardır hiç himetin yapılmadığı 43 mahallede çalışma yaptığını anlattı. Başkan Kurt, "Tüm bu çalışmaları yaparken kamu yararını hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Çünkü sunulan hizmetlerin sürekliliği bizim için çok önemli. Kamu kaynaklarını en doğru biçimde kullanmak için planlamalarımızı yapıyoruz. Kurduğumuz araç filomuzda şu anda 165 adet aracımız var. Bu araçların tamamı belediyemize ait ve en önemlisi bu araçlarının tamamının bakım ve onarımını da biz yapıyoruz. Böylelikle belediyemizde bir yandan kiralık araç dönemine son verirken, diğer yandan hizmetlerin daha hızlı ve etkin olarak sunulmasına katkı sağlıyoruz. Söz ettiğim bütün bu hizmetleri hayata geçirirken, vatandaşlarımıza nitelikli yaşam alanları kazandırmayı ihmal etmedik. Odunpazarı Belediyesi’ne bağlanan ancak İl Özel İdaresi tarafından uzun yıllar hiç hizmet yapılmayan 43 mahallede 125 bin 33 metre kare kilitli taştan yol kaplaması yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 478 bin 800 metre kare de ham yol açma çalışması gerçekleştirdi. Merkezde ise toplam 1 milyon 115 bin 336 metrekare yol yapımı ile Odunpazarı’nın ulaşımda yaşadığı sorunların çözümünde önemli bir mesafe kaydettik. Bugün gelinen noktada ilçemize bağlı köy ve mahallelerimize toplam 1 milyon 594 bin 136 metrekare yol yaparak, üst

yapıdaki iddiamızı ortaya koyduk" diye konuştu.



"Taşeron işçilerle Türkiye’de ilk niteliğinde olan bir toplu sözleşme imzaladık"

Projeleri gerçekleştiren gizli kahramanları da es geçmeyen Başkan Kurt, şu ifadelere yer verdi:

"Bu kadar gerçekleştirdiğimiz işten ve projeden bahsedip de tüm bunları hayata geçiren işçilerimize teşekkür etmeden geçmeyeceğim. Emek en yüce değer. Bunu gittiğim her yerde, katıldığım tüm toplantılarda söylüyorum. İşte bu nedenle de Odunpazarı Belediyesi işçi dostu bir belediye olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Toplu iş sözleşmesi, sendikasız işçinin kalmayışı ve bunların yanı sıra memurlarımızla imzaladığımız sosyal denge sözleşmesi, Odunpazarı Belediyesinin işçiye, memura ve iş sağlığına verdiği değerin en önemli göstergesidir. Taşeron çalışma Türkiye’nin en büyük ve bir an önce çözülmesi gereken sorunlarından. Gururla söylüyorum ki, Odunpazarı Belediyesi olarak taşeron işçilerle Türkiye’de ilk niteliğinde olan bir toplu sözleşme imzaladık."

"Sahnelenen çocuk ve yetişkin oyunları, 60 bin seyirciye ulaştı"

Odunpazarı’nın tarih ve sanatla akıllarda yer aldığına dikkat çeken Başkan Kurt, vatandaşların beklentileri doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

On binlerce vatandaşın kültür merkezlerinde misafir olduğunu belirten Başkan Kurt, "Odunpazarı denildiğinde akla ilk gelen kavramların tarih ve sanat olduğunun bilincindeyiz. Bu konuda birbirinden özel çalışmalara imza atıyoruz. Ancak bir farkla. Yeni dönemde gerek

tarih gerekse sanat alanında gerçekleştirilen tüm çalışmalar vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda hazırlanıyor. Hemşehrilerimiz kaliteli, özgün tiyatro oyunları ile buluşmak istedi. Odunpazarı Belediye

Tiyatrosuna ulusal düzeyde nitelik kazandırmak için amacıyla tiyatronun başına süpervizör olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda’yı getirdik. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen çocuk ve yetişkin oyunları, 60 bin seyirciye ulaştı. Dahası, 3 yılda tiyatrodan sinemaya, konserlerden konferanslara, aydınlanma toplantılarından festival ve sergilere yüzlerce etkinliğe imza atarak, on binlerce hemşehrimizi kültür merkezlerimizde konuk ettik. Muhteşem bir Salvador Dali sergisi ile kapılarını açan Çağdaş Sanatlar Galerisini de unutmamak gerek. Odunpazarı Belediyesi olarak Hasan Polatkan Kültür Merkezimizin arkasındaki alanı Sanat Galerisi’ne dönüştürdük. 20’inci yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali’nin eserleri Eskişehirlilerle bu sanat galerisinde buluştu. Kültürel çalışmalarımız sadece ulusal bazda sınırlı kalmadı. Ahşap, cam ve seramik alanlarında üç büyük uluslararası festival gerçekleştirdik. Sizlerinde yakından takip ettiği bu festivallerle hem Odunpazarı’nın prestijini arttırdık hem de kentimizi dünyaya tanıttık. Bu konuda festival süresince Eskişehir basının bizlere verdiği büyük destek içinde ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.



Basının yerine de dikkat çeken Başkan Kurt, gazetecileri unutmadıklarını ifade etti.

Başkan Kurt, "’Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan ‘Düşünceyi açıklama ve haber alma özgürlüğünün en temel aracıdır.’ diyerek, basına verdiğimiz önemi yaptığımız tüm işlerde yansıtmaya çalıştık. Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Basın Parkı’nda peyzaj düzenleme çalışması yaparak, parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturduk. Görevini yaptığı için katledilen gazetecileri unutmamak, unutturmamak için de bu parkın içine Basın Şehirleri Anıtı koyduk. Basın Şehidi, Aydın Gazeteci Uğur Mumcu’nun adına açtığımız parkta, Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı aracını bir ibret anıtı olarak sergiliyor, adını sonsuza kadar yaşatıyoruz. Görevini bin bir zorluğa, bin türlü engellemeye rağmen yapmaya çalışan siz değerli basın mensuplarını da unutmadık. Sizlerin yoğun iş temposunda ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek ve işlerinizi kolaylaştırabilmek için Çağlayan İş Merkezi’ne Odunpazarı Belediyesi Serbest Basın Bürosunu açtık" diye konuştu.



"Odunpazarı’nı ziyaret eden konuklar gecede Odunpazarı’nda kalmak istiyor"

Tarih konusunda Odunpazarı’nın yüzünü güldürdüklerini kaydeden Başkan Kurt, "Bu kapsamda ilk olarak Odunpazarı’nın yüzünü güldürdük. Bölgedeki tüm önemli tarihi aktörleri birbirinden özel ışıklandırma çalışmaları ile adeta yeninden canlandırdık. Artık Odunpazarı’nı ziyaret eden konuklar gecede Odunpazarı’nda kalmak istiyor. Özel olarak hazırlanan ışıklandırma çalışmalarını yakından görmek istiyor. Odunpazarı Tarihi Bölge’nin kültürel zenginliğine katkı sağlamak istedik. Bunun için müzeler açtık. Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi ve Ahşap Eserler Müzesi. Usta gazeteci, televizyoncu Tayfun Talipoğlu’nun daktilo koleksiyonu bağışlamasıyla kurulan Türkiye’nin ilk daktilo müzesi olan Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’nde Eskişehirli gazetecilerinde olduğu birçok bağışçının da daktilosu bulunuyor. Odunpazarı’na gelen turistlerin beğenisini kazanan müzelerden biri de Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi Kervansarayı’nda yer alan Ahşap Eserleri Müzesi. Bu müzede de uluslar arası sanatçıların Odunpazarı’ndaki festivallerde ürettiği eserler sergileniyor" ifadelerini kullandı.

"Odunpazarı’nın geleceğine yön vermeye devam edeceğiz"

Son olarak Odunpazarı Belediyesi’nin spor alanında yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Kurt, sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Uluönder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır’ sözü bize ışık oldu. Gökmeydan Mahallesinde yıllardır kullanılmayan açık pazar yerini, çocukların ve gençlerin daha rahat spor yapabilmeleri için spor kampüsü olarak yeniden dizayn ettik. Yeniket’te bulunan Kartopu Caddesi üzerine bir de spor parkı yaptık. Eskişehirli şehidimiz Şehit Jandarma Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun adını yaşattığımız Spor Parkı 12 bin metrekare alana sahip. Mini Golf alanı; basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu bulunan parkta ayrıca bacatopu alanı, seksek oyun alanı da bulunuyor. Çocuklarımız, gençlerimiz spor yapsın, sağlıklı olsunlar diye Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 15 branşta kurs ve yaz okulları açtık; bu kurs ve okullarda ise 3 yılda 5 bin 310 sporcu yetişti. Anlattığım projeleri hayata geçirirken projelerin her aşamasında şeffaf olduk. Aldığımız her kararı yazılı ve görsel medya başta olmak üzere sosyal medya ve meclis toplantımızın da içinde bulunduğu canlı yayınlarla halkımızla paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Ben sözlerimin sonunda şunu net bir biçimde ifade etmek istiyorum, Odunpazarı 3 yılda sosyal demokrat bir yönetimin neler yapabileceğini; katılımcılığın, örgütlenmenin ve toplumsal duyarlılığın önemini yaşayarak öğrendi. Bu sayede geleceğe daha umutla bakmaya başladı.

Bu anlamda hemşehrilerimizin bu duygularının daha güçlenmesi için yeni projelerle Odunpazarı’nın geleceğine yön vermeye devam edeceğiz."
Kaynak: İHA