Başkan Hasan Can, Gümüşhaneliler Platformu İle Bir Araya Geldi

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Gümüşhaneliler Platformu tarafından düzenlenen Çanakkale, 15 Temmuz ve tüm şehitleri anma programında vatandaşlarla bir araya geldi. Gecede konuşma yapan Başkan Hasan Can, “Hollanda’nın neyine gerek benim ‘Evetim’, ‘Hayırım’ ‘Evet’ diyen insanların Bakan’ını ülkeye sokmayacak kadar alçakça bir tavır sergiliyor. Ama bize hançer saplayan hain teröristlere orada propaganda imkanı veriyor” dedi.

Başkan Hasan Can, Gümüşhaneliler Platformu İle Bir Araya Geldi
Ümraniye Belediyesi, Gümüşhaneliler Platformuyla Çanakkale, 15 Temmuz ve tüm şehitleri anma programında bir araya geldi. Ümraniye Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi Sultan Salonu’nda gerçekleşen buluşma Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gecede konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “Allah’a şükür ki milletimiz dirayetli davrandı. Allah’a şükür ki milletimizin yöneticileri her zaman olduğu gibi başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere nasıl ki her daim bu tür faaliyetler karşısında kendisine karşı girişilen suikast teşebbüslerine karşı, kendisine karşı canına kast eden davranışlar karşısında, nasıl ki yürekleri hoplatan bir üslupla, bizim iki tane görevimiz var; birincisi bayramlıktır, ikincisi de kefendir. Ölüm bir kere gelecektir. Ne zaman gelecekse hoş geldi, sefalar getirdi. İşte bu üslupla, cesaretle hadisenin üzerine giden Cumhurbaşkanımız, başbakanımız var. Menderesi astılar yüreğimiz sızladı. Kan ağladık. Özal’ı bugün hepimiz görüyoruz, anlıyoruz ki zehirlediler ve yine yüreğimiz sızladı. Erbakan hocayı adeta göz göre göre iktidardan uzaklaştırdılar yüreğimiz yandı. Ama Cumhurbaşkanımıza böyle bir şey yapmaya cesaret ederlerse millet olarak sokaklara çıkacağız. Tankların üzerine çıkacağız diyen millet o sözünü unutmadı ve tankların üzerine çıktı” dedi.

Avrupalı devletlerin Türkiye’deki referanduma karışmasına değinen Can, “Hollanda’nın neyine gerek benim ‘Evetim’, ‘Hayırım’ evet diyen insanların giden bakanını ülkeye sokmayacak kadar alçakça bir tavır sergiliyor. Ama bize hançer saplayan hain teröristlere orada propaganda imkanı veriyor. Bunu hesabı tabi ki sorulacak. Ama benim ülkemin kaderi hakkında benim insanıma akıl vermeye çalışan bir Hollanda’sı, Almanya’sı ‘Hayır’ deyin diye baskı yapıyorsa ülkesinde Türk seçmenine ve ‘Evet’ diyecek insanlarında önüne engel koyuyorsa o zaman her Türk vatandaşı oturur başını iki elinin arsına alır, düşünür derki; bu elin gavuru beni benden çok mu seviyor der?” dedi.

Kaynak: İHA