Başkan Gümrükçüoğlu Akçaabat Ve Düzköy'de Çalışmalarını Anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçelerdeki çalışmaları masaya yatırmaya devam ediyor.

Başkan Gümrükçüoğlu Akçaabat Ve Düzköy'de Çalışmalarını Anlattı
Başkan Gümrükçüoğlu bugün Akçaabat ve Düzköy ilçelerinin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Her iki toplantıda da geride kalan 3 yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçaabat ve Düzköy’de icra edilen çalışmaları muhtarlarla değerlendiren Gümrükçüoğlu, 2017 yılında söz konusu ilçelerde yapılacak çalışmaları da mahalle muhtarlarıyla istişare ederek programladı.

Muhtarlarla buluşmalarında mahallelerin ihtiyaçlarına ve buna karşılık gerçekleştirilen çalışmalara dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un aldığı maliye payının yükseltileceğini, bu sayede mahallelere daha fazla hizmet götürme şansı elde edeceklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ile bu konuda toplantı yaptıklarını muhtarlara aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir belediyeleri arasında Trabzon, Ordu, Sakarya ve Malatya illeri maliye payları yönünden sıkıntı yaşıyor. Antalya’da Sayın Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile toplantı gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımız bunun düzeltilmesi için bizlere söz verdiler. Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli geçtiğimiz haftalarda şehrimize teşrif ettiler. ‘Bu işin yasası, planı-programı hazır, referandumdan sonra gerekli düzenlemeleri yapacağız’ dediler. Trabzon, Ordu, Malatya ve Sakarya’ya düşen maliye paylarının düzeltilmesi ve ilçe belediyelerimizin de güçlerinin arttırılması için gerekli yasa değişikliği referandumdan sonra gerçekleştirilecek. Allah izin ederse Nisan’ın sonuna kadar o kanunda çıkmış olacak ve hizmette elimiz güçlenecek. Talep edilene yetişemediğimizi bilin ki imkân olduğunca yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip ili olan Trabzon’da yol sorunlarını çözüme kavuşturmak için Trabzon tarihinin en yüksek bütçeli yol çalışmalarına imza attığını kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

“Trabzon’da Cumhuriyet tarihinden en fazla yol yatırımı yapılan yıl daha önce 2013 yılıydı. 2013’te biz il belediyesiydik. İlçe belediyeleri, KÖY-DES bütçesi, İl Özel İdaresinin kendi bütçesi ve dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı, şehrimizin evladı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın İl Özel İdaresine gönderdiği 35 trilyonluk hibe yardımı ile o yıl 63 trilyonluk yol, menfez, istinat, betonlama ve asfaltlama yapılmıştı. Geçen yıl (2016) Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bizim bu konuya arz ettiğimiz para ise 100 trilyondur. Geçen yıl Trabzon tarihinin en büyük yol yatırımına imza attık. Ülkemizin en uzun yol ağına sahip ili olan şehrimizde, yol sorunlarını çözüme kavuşturmak için 2017 yılı çalışmalarımıza da başlamış bulunuyoruz. Her yıl bahar ile birlikte başladığımız yol çalışmalarımızı kar yağıncaya dek sürdürüyoruz. Bu yılda gerek asfalt ve betonlama çalışmaları olsun, menfez, kanaval, istinat duvarı gibi sanat yapısı inşaatları olsun, stabilize yollarımızın serilmesi, yol bakım ve onarım çalışmaları gibi her alanda oldukça yoğun çalışmalar gerçekleştireceğiz.”
Kaynak: İHA