Balıkesir Belediyesinin 3 Yıllık Faaliyetleri

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur görevde bulundukları 3 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis salonunda, 'Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 3. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Uğur, Balıkesir'de biten, yapılan ve yapılması planlanan projelerin diğer illere örnek olduğunu söyledi.

Projeler sayesinde Balıkesir'in değerlendiğini ve daha yaşanabilir bir şehir olduğunu ifade eden Uğur, şunları kaydetti:

'Biz projelerimiz ile Balıkesir'i geleceğe hazırlıyoruz. Bütün çabamız çocuklarımızın gelecekte daha iyi bir Balıkesir'de yaşamasını sağlamak. Balıkesir Büyükşehir olalı 3 yıl oldu. 1 yıl yapılanma ile geçti. Bugün yaptığımız bir çok proje Türkiye'ye örnek oldu. Erzurum'dan, Sakarya'dan, Kocaeli'den ve bir çok il bizim projelerimizi inceliyor. Bugün ulaşım, Çay deresi ve Çocuk köyü projelerimiz hep örnek alınıp inceleniyor.'

Alt yapı anlamında Balıkesir'de devrim gerçekleştirdiklerini ifade eden Uğur, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün 24 saat hizmet verdiğini belirtti.

En kırsal mahallenin bile sağlıklı içme suyuna kavuştuğunu dile getiren Uğur, ulaşım alanında yaptıkları çalışmalar içinde, 'Ayda 1 milyon yolcu taşıyoruz. Bunun içinde kara, deniz taşımacılığı çok önde. İlimizde hava ve demiryolu taşımacılığı da mevcut. İlçelere otobüs seferleri koyuyoruz. Tabi bunu yaparken o ilçenin durumu ve isteğine göre hareket ediyoruz. Çünkü yolcu taşımacılığından ekmek yiyen çok vatandaşımız var.' dedi.

Kaynak: AA