Bakan Eroğlu Açıklaması 'Koalisyon Kavgaları, Ekonomik Kavgalarla Çok Şey Kaybettik'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet tarihinde kurulan hükümetlerin sayısına ve yaşanan istikrarsızlığa dikkat çekerek, "Koalisyon kavgaları, ekonomik kavgalarla çok şey kaybettik" dedi.

Bakan Eroğlu Açıklaması 'Koalisyon Kavgaları, Ekonomik Kavgalarla Çok Şey Kaybettik'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Sivaslılar Derneği’nin düzenlediği Sivas Kongresi’nin tekrar canlandırıldığı programa katıldı.

Sivas Kongresi’nin yapıldığı binanın maketten temsili çadırında düzenlenen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Milletvekilleri, 81 ilin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Bakan Eroğlu, 4 Eylül 1919’da gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin önemine değinerek, "Sivas Kongresi bundan 98 yıl önce toplandığında çok önemli bir karar alıyor. ’Türkiye toprakları bir bütündür parçalanamaz.’ Sivas‘ta bu bakımdan yeni bir Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Sivas kongresi tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Bugün de ikinci bir kongrenin toplanması hasıl oldu. Bilindiği gibi Türkiye yıllarca vesayet yönetimleri altında yaşadı. Yıllarca ihtilallerle, muhtıralarla Türkiye’nin önü kesildi. Vesayet sisteminin kalkması için Büyük Türkiye için işte bugün 2. Sivas kongresi toplandı. 81 ilden temsilcilerimiz var burada ve 2’nci Sivas Kongresi bildirgesi beyannamesi okundu. Hepimiz bunun yürekten kabul ediyor tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin mevcut vesayet sisteminde çok şey kaybettiğini hatırlatan Eroğlu, "Koalisyon kavgaları, ekonomik kavgalarla çok şey kaybettik. 94 yıllık cumhuriyet tarihinde 65 hükümet kurulmuş. Ortalama her hükümete 16 ay zaman kalıyor. Ak Parti hükümetlerini çıkarırsak ortalama süre 10 aya düşüyor. 10 ayda hangi bakanlık hangi projeyi planlayacak da gerçekleştirecek. Çok zaman heba ettik. Böyle bir ortamda istikrar söz konusu olamaz. Bu sistem sürekli kavgalara sebep olmuştur. Bu sistemde cumhurbaşkanları ile başbakanların kavgaları vardır. Merhum Ecevit ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kavgası, rahmetli Özal ile Mesut Yılmaz’ın kavgası, rahmetli Demirel ile Tansu Çiller’in kavgası her kavga bir krize neden oldu. Bugünleri yaşadık artık bu sistemin değişmesi için 16 Nisan’da büyük küresel Türkiye için kararımız ’evet’ olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu’na 1 Nisan 2017 Sivaslılar Kongresi beyannamesi takdim edildi.
Kaynak: İHA