Bakan Eroğlu Açıklaması Ataköy'de Fidan Dikim Törenine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında İstanbul Ataköy’deki bir okulda fidan dikim törenine katıldı.

Bakan Eroğlu Açıklaması Ataköy'de Fidan Dikim Törenine Katıldı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Ataköy’de bulunan Emlak Kredi Bankası Ortaokuluna 850 adet fidan, törenle dikildi. Törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çocuklar tarafından çiçeklerle karşıladı. Okulun içerisine giren Eroğlu, öğrencinin piyano ile çaldığı Fikrimin İnce Gülü şarkısını dinledi. Bakan ve beraberindeki heyet okulun bahçesindeki tören alanına geçerek, "Tohumlar fidana, fidanlar ağaca" isimli şarkı eşliğinde çam ağacı dikimini gerçekleştirdi. Okulda bulunan çocuklara tören sonunda çam ağacı fidesi ve kuş evleri dağıtıldı.

"Bin yetmiş dört okulumuzu çiçek gibi yapmışız"

Emlak Kredi Bankası Ortaokuluna 850 adet fidan dikildiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Okulun bahçesine getirdiğimiz çardaklar ile güzel vakit geçirmenizi istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile okullar hayat olsun isimli bir protokol imzaladık, okullarımızın yeşil mekanlar haline gelmesini istiyoruz. Buraya kuş yuvaları da koyduk, teneffüse çıktığınız zaman kuş cıvıltılarını duyabileceksiniz. Okullar hayat olsun projesi kapsamında bugüne kadar bin yetmiş dört okulumuzu çiçek gibi yapmışız. Şehitlerimiz için bu sene yüz bin adet fidanı İstanbul’da dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA