Ayvalık'ta Dalış Sezonu Açıldı

Su altı meraklılarının ilgi gösterdiği Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sezonun ilk dalışı, 30 dalgıç adayı tarafından gerçekleştirildi.

İrili ufaklı 24 adası ile kırmızı mercanlara sahip önemli noktaları bulunan, 60 dalış noktası ile su altı meraklılarının ilgisini çeken Ayvalık ilçesinde, dalış sezonu başladı.

Sezonun ilk dalışı, 30 dalgıç adayı tarafından gerçekleştirildi.

Ayvalık Körfez Dalış Okulunun sahibi ve dalış eğitmeni Kemal Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı, kazasız ve güzel bir dalış sezonu temennisinde bulundu.

Dalış için bütün hazırlıkları yaptıklarını belirten Çalışkan, 'Misafirlere Ayvalık'ı tanıtmak için hazır bir şekilde bekliyoruz. Geçen yıl darbe girişimi nedeniyle sıkıntılı bir sezon geçirdik. Bu yıl, iyi bir sezon ümit ediyoruz. Ayvalık, Roma amforaları, tüplü kurtları, böcek tarlaları, özellikle Türkiye'de bir tek burada olan kırmızı mercanlarıyla her seviyede dalgıca hitap ediyor.' diye konuştu.

Çalışkan, dalışın pahalı bir spor olmadığını vurgulayarak, 'Dalış için gerekli bütün ekipmanları teknede temin edebiliyorsunuz. Sadece ulaşım ve konaklama maliyeti var. Toplandığında iki günlük maliyet, yaklaşık 400 lira civarında oluyor.' dedi.

- 'Balıklarla yüzüyorsunuz'

Dalış için İstanbul'dan gelen Bayram Balcı, 'İlk defa dalış yapıyorum, muhteşem bir şey. Hocalarımız bize eğitim verdi. O eğitimlere uyarak ve suyun içerisinde rahatlığımızı koruyarak başarılı bir dalış gerçekleştirdik. Suyun altı çok güzel. Deniz canlılarını görmek, harika.' değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'dan tatil için gelen Kadir Yavuz da 'İlk kez dalış yaptık. Bu ayda denizin böyle mükemmel olması inanılmaz. Dalış, çok keyifli bir spor. Herkese tavsiye ederim. Balıklarla beraber yüzüyorsunuz. Kesinlikle herkes, denemeli.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA