ASİMDER'den '2 Nisan' Açıklaması

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, 2 Nisan Van’ın düşman işgalinden kurtarılışının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

ASİMDER'den '2 Nisan' Açıklaması
99 yıl önce Ermeni çetelerinin Van ve çevresinde akla hayale gelmeyecek işkence ve katliamlar yaptığını ifade eden İrfan Ermiş, “Eski Van şehri dediğimiz Tebriz Kapı, Van Kalesinin arkasında şirin ve kerpiçten yapılmış iki katlı dış balkonlu evlerle dopdolu bir şehirdi. Sırtını kaleye, önünü kıbleye dönmüş şirin bir şehirdi. Ermeniler, bu şehri yaktılar, yıktılar. Şu an halen kalıntıları var. Van’da Ermeni zulmünün hangisini anlatayım. En büyük katliamı Zeve köyünde yaptılar. Buraya 8 köyü toplayıp; kadın, çocuk, yaşlı demeden bir çoğunun gözlerini oymak, kulak, burun ve parmaklarını kesip toplu halde evlere doldurup üzerlerine gazyağı dökerek yakmışlar. Resmi olmayan kayıtlara göre sekiz bin kişi, resmi kayıtlarda 4 bin gösterilmektedir.

Van’da yapılan vahşet ve Zeve’deki Ermeni katliamı nedeniyle doğunun Çanakkale’si demek lazım. Van’da bir katliam yapılmıştır” dedi.

Kaynak: İHA