Aksa Akrilik'in Yatırım Yapılabilir Notu Yükseldi

Uluslararası derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik’i yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘AA (Trk)’, görünümünü ‘Stabil’ olarak belirledi.

Aksa Akrilik'in Yatırım Yapılabilir Notu Yükseldi
Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, JCR Eurasia Rating tarafından yapılan derecelendirmede, yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisindeki şirketler arasındaki yerini aldı. JCR Eurasia Rating, Aksa Akrilik’in Uzun Vadeli Ulusal Notunu ‘AA (Trk)’, görünümünü ‘Stabil’ olarak belirledi. Aksa Akrilik’in Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Not ve görünümleri ise ülke tavanı olan ‘BBB-’ ve ‘Stabil’ olarak belirlendi. JCR Eurasia Rating tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 1971 yılında Yalova’da üretime başlayan Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş’nin hem Türkiye’de, hem de küresel pazarda güçlü bir piyasa gücüne sahip olduğu vurgulandı.

"Katma değer yaratmaya devam edeceğiz"

Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, JCR Eurasia Rating tarafından verilen notun gurur verici olduğunu belirterek, "‘Bu başarıda güçlü bir ekip çalışması, inanç ve azim var. Aksa Akrilik’i bu seviyeye taşıyan değerli çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün 5 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Sektörümüzün lideriyiz. Başarımızın tescillenmesi bizi daha büyük başarılar için motive ediyor. Ülkemize katma değer oluşturmaya ilk günkü heyecanla devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA