AB Bakan Yardımcısı Şahin Açıklaması

'16 Nisan milattır. 15 yıllık istikrar sürecini kalıcı ve kurumsal hale getirmemiz gerekiyor. Bizim güçlü sistemler inşa etmemiz, önümüzdeki yüzyılı bu güçlü sistemle hayatta kalarak sürdürmemiz lazım'

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, '16 Nisan milattır. 15 yıllık istikrar sürecini kalıcı ve kurumsal hale getirmemiz gerekiyor. Bizim güçlü sistemler inşa etmemiz, önümüzdeki yüzyılı bu güçlü sistemle hayatta kalarak sürdürmemiz lazım.' dedi.

Şahin ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Mardin'de Valiliği ziyaret etti, ardından Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen, 'Sistem Değişikliğini Konuşuyoruz' adlı halk buluşmasına katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, yeryüzünde kendisini etkileyen iki şehirden birinin Mardin olduğunu belirterek, 'Mardin'deki bu model kardeşliği bütün bir yeryüzüne nakış gibi işlemeyi Rabbim bize nasip etsin. 'Mardin ruhu' diye bir yönetim şekli oluşturabilsek dünyada hiçbir problem kalmaz.' ifadesini kullandı.

Yeryüzünün yeniden şekillendiğini, bu şekillenmenin Türkiye'yi de zorladığını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

'Ortadoğu yeniden şekilleniyor. Avrupa Birliği'nde de işler yolunda değil. Onun da psikoloji bozulmuş durumda. Onlar da başta mülteci krizi olmak üzere, terör, artan ırkçılık, İslamofobi, daralan ekonomiler ve İngiltere'nin tetiklediği brexitler ile bir dağılma sürecine girmiş durumda. Yeryüzü konjonktür olarak değişim sürecine girmiş durumda. Bu konjonktür Türkiye'yi de bazı değişimlere zorluyor.'

Güçlü bir Türkiye'nin istenilmediğini vurgulayan Şahin, 'Türkiye, bütün etnik yapılar olarak bir barış coğrafyası inşa etmek istiyorsa, güçlü bir sistem inşa etmek zorunda.' dedi.

Şahin, ülkenin 15 yıl içinde özgürleşerek kalkındığını, 15 yıl önce bu topraklarda Kürtçe türkü söylemenin, kızların adını Berfin koymanın, propagandaları Kürtçe yapmanın mümkün olmadığını belirterek, bu coğrafyada ne kadar yasak varsa hepsiyle mücadele ettiklerini söyledi.

Şahin, '16 Nisan milattır. 15 yıllık istikrar sürecini kalıcı ve kurumsal hale getirmemiz gerekiyor. Bizim güçlü sistemler inşa etmemiz, önümüzdeki yüzyılı bu güçlü sistemle hayatta kalarak sürdürmemiz lazım.' diye konuştu.

Programa, Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA