Zonguldak'ta Kaçak Madenlere Geçit Yok

Zonguldak’ta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince geçen Aralık ayından bu yana kaçak olduğu tespit edilen maden ocakları imha edildi. Ekiplerin denetimi sürüyor.

Zonguldak'ta Kaçak Madenlere Geçit Yok
Zonguldak’ta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 7 Aralık 2016 tarihinden buyana kaçak olduğu tespit edilen kömür madenleri imha edildi. Türkiye Taşkömürü Kurumunun rödevans karşılığı işletmeye verilmeyen ocak sahaları ile ulaşımı ve kontrolü zor arazi kesiminde yasa dışı olarak emniyetsiz şekilde kömür çıkartarak haksız kazanç elde eden kişiler hakkında jandarmanın çalışmaları sürüyor.

Kaçak ocakların, işletilme ihtimali bulunan sahaların ulaşım ve kontrol açısından güç olması sebebiyle havadan kontrol amacıyla drone da kullanılıyor. Yaklaşık son üç aylık dönem içerisinde 7’si Merkez, 22’si Kilimli, 1’i Kozlu olmak üzere toplam 30 kaçak kömür ocağı tespit edildi. Tespit edilen kaçak madenler TTK ekipleri ile birlikte patlatma yapılarak imha edildi.

5’i Merkez, 37’si Kilimli ilçesinde olmak üzere toplam 42 işletme ise mühürlendi. 5 işletmeye adli ve idari mevzuata aykırı eylemlerinden dolayı soruşturma başlatıldı. 2 işletmenin faaliyeti durduruldu. Alınan 3 ihbarın ise asılsız olduğu belirlendi. Kilimli İlçesi hudutlarında TTK ve Orman Muhafaza Memurları tarafından tespit edilen 18 kaçak kömür ocağının patlatılması faaliyeti için çalışmalara devam ediliyor.
Kaynak: İHA