'Yabancının Önündeki KDV Engeli Kalkıyor'

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt: 'Yabancının önündeki KDV engeli kalkıyor. Yabancının önünü açan bu kararı inşaat sektörü adına büyük bir atılım olarak görüyoruz'

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 'Yabancının önündeki KDV engeli kalkıyor. Yabancının önünü açan bu kararı inşaat sektörü adına büyük bir atılım olarak görüyoruz.' dedi.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Özyurt, getirilen yasayla Türkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişilerle, iş merkezi Türkiye'de olmayan iş yeri sahiplerinin artık gayrimenkul alırken KDV ödemeyecek olmasının olumlu bir karar olduğunu ifade etti.

Satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla yabancıya KDV'siz gayrimenkul satışı getiren bu yasanın satışların artmasına sebep olacağını belirten Özyurt, 'Yabancının önündeki KDV engeli kalkıyor.Yabancının önünü açan bu kararı inşaat sektörü adına büyük bir atılım olarak görüyoruz. Yine yasanın içeriğine baktığımız zaman çalışma veya oturma izni alarak altı aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da Türkiye'den konut ya da iş yeri aldıklarında KDV'den muaf tutulacak.Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası getiren bu yeni düzenlemenin olumlu etkilerinin Nisan ayı ve sonrasında artarak devam edeceğini düşünüyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Özyurt, Türkiye’de konut veya iş yeri satın almak isteyen yabancının artık KDV ödemeyeceği için Türkiye'de daha kolay gayrimenkul sahibi olabileceğini vurgulayarak, böylelikle yurt dışından Türkiye'ye döviz girdisi sağlanmış olacağını, hem Türk ekonomisinin hem de gayrimenkul üreticilerinin önünü açılmış olacağını vurguladı.

Kaynak: AA