TÜGVA Kastamonu Temsilciliği Açıldı

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan: 'Arzumuz Türkiye'nin değerleri ile yoğrulmuş, değerleri ile yaşayan, inancına, manevi kaynaklarına, kökenlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi'.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 'Arzumuz Türkiye'nin değerleri ile yoğrulmuş, değerleri ile yaşayan, inancına, manevi kaynaklarına, kökenlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi.' dedi.

Erdoğan, TÜGVA Kastamonu temsilciliğinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Belediye Başkanının destekleri ile TÜGVA'ya güzel bir mekan hediye edildiğini söyledi.

Gençliğe çok önem verdiklerine dikkati çeken Erdoğan, 'Arzumuz Türkiye'nin değerleri ile yoğrulmuş, değerleri ile yaşayan, inancına, manevi kaynaklarına, kökenlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi. Nitekim bu ülkede maalesef dönem dönem başka medeniyetlere, başka kültürlere karşı kompleks içinde yetişmiş nesiller de geldi geçti. Ne yaptı bu nesiller, Batı'nın sadece şeklini buraya getirdiler. Batının ilmini değil kıyafetini, müziğini, sanatını getirmekle gelişebileceğimizi sandılar. Bu, bizim millet olarak öz güvenimizin bitirilmesinin bir sonucuydu.' ifadelerini kullandı.

Bu toprakları bölmek için çok uğraşıldığının altını çizen Erdoğan, 'Bu toprakları bölmek için, bu milleti buradan silmek için neler yaptılar. Hamdolsun, bugün şunları görüyoruz. Artık kendi değerlerine bağlı, öz güveni olan, bize ait değerlerimizi kıymetli bulan, onları yaşamak isteyen gençliğin yetişmekte olduğunu görüyorum.' diye konuştu.

Gençlerin ayağının yere sağlam basması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Türkiye Gençlik Vakfında genç kardeşlerimize şunu söyledik. Bir ayağınız manevi değerlerimizle, inancımızla, kendi kültürümüzle olmak kaydıyla ne çalışma yapmak istiyorsanız siz karar verin. Ortaokullardaki kardeşlerimiz kendileri karar versin, liselerdeki kardeşlerimiz kendileri karar versin, üniversitedeki kardeşlerimiz kendileri karar versin. Gençlerimizin önünü açtığımız zaman aslında inanın bizim geleceğimize, ülkemizin geleceğine, bölgenin geleceğine yeni kapılar açmış oluyoruz. TÜGVA'nın bu çalışmaları çok önemli.'

Erdoğan, Kastamonu'nun Anadolu medeniyetinin, kültürel geçmişin en önemli merkezlerinden biri olduğunu anlatarak, 'Kastamonu kültür turizmi anlamında Anadolu'nun en cazip adreslerinden biri haline geldi. Onun için TÜGVA da burada Kastamonu'nun temsil ettiği bütün değerlerle yetişen gençler için çalışmalarını yapacak.' değerlendirmesinde bulundu.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet de vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ülke genelinde temsilcilikler açtıklarını bildiren Emanet, 'Bin 500'e yakın ortaokul, 3 bine yakın lisede temsilcilerimizi atadık. Gençliğin olduğu her alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz.' dedi.

Törene Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile TÜGVA Kastamonu temsilcisi Burak Arslan da katıldı.

Kaynak: AA