TÜBİTAK, Aydın Araştırma Projeleri Yarışma Sonuçlarını Açıkladı

TÜBİTAK orta öğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışma sonuçları açıklandı. Aydın’dan İzmir’de yapılacak bölge sergisine katılmaya hak kazanan okullar belli oldu.

TÜBİTAK, Aydın Araştırma Projeleri Yarışma Sonuçlarını Açıkladı
2016 yılında Aydın ilinden 9 projenin katıldığı İzmir bölge sergisine, bu sene 17 projenin katılacağı öğrenildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması düzenlenmektedir. 2016 yılı itibariyle ilimizden 9 proje ile İzmir bölge sergisine katılım gerçekleşerek ilimiz temsil edilmiştir.2017 yılında ise İzmir bölge sergisine 17 proje ile okullarımız katılarak ilimizi başarı ile temsil edeceklerdir. Bu sene İzmir bölgeye katılım yaklaşık %90 oranında artış göstermiştir. İzmir bölge sergisi 27-29 Mart 2017 tarihinde Tepekule Kongre Merkezinde yapılacaktır. 30 Mart 2017 tarihinde ise ödül töreni yapılacaktır.Proje müracaatında bulunan tüm öğrenci ve danışman öğretmenlerimize teşekkür eder;Bölge sergisine çağrılan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik eder, İzmir bölge sergisinde başarılar dileriz” denildi.

İzmir Bölge Sergisine katılmaya hak kazanan okulların listesine Aydın İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.
Kaynak: İHA