Suriyeli Kadınlar, Kilis Valisi İsmail Çataklı'yı Ziyaret Etti

8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Kilis Valisi İsmail Çataklı eşi Sebahat Çataklı ile birlikte Kilisli ve Suriyeli bayanları makamında kabul etti.

Suriyeli Kadınlar, Kilis Valisi İsmail Çataklı'yı Ziyaret Etti
Kilisli ve Suriyeli bayanların Valilik ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar’da hazır bulundu. Suriyeli bayanlar misafirperverlik nedeniyle Vali Çataklı, eşi sebahat çakatlı ve Türk yetkililere teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.

Programa Kilis Valisi İsmail Çataklı eşi Sebahat Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara eşi Gülsen Kara ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar ve daire amir ve müdürleri ve Kilisli bayanlar katıldı.

Vali Çataklı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek başladığı konuşmasında, kadına kalkan elin aslında insanlığa kalktığını ve kadının onuruna, haysiyetine yönelik her türlü saldırının tüm insanlığa yapıldığını kaydetti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere milletimizin istiklali ve istikbali için şehit olan tüm kadınları şükranla yad eden Vali Çataklı, “Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade ederek, "Gözümüzü ilk açtığımızda kadını yani annemizi görürüz. Hayatımızın bütün evrelerinde anneler vardır. Kadınlar evlatları için her türlü fedakarlığı göz önüne alırlar. Annelerimizin, eşlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz” dedi.

Kaynak: İHA