Siirt'te 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' Süresi Uzatıldı

Kelusta Tepesi ile Bağgöze Köyü arasındaki alanda ilan edilen geçici özel güvenlik bölgesinin süresi 15 gün uzatıldı.

Siirt'in Eruh ilçesinde Kelusta Tepesi ile Bağgöze Köyü arasındaki alanda ilan edilen geçici özel güvenlik bölgesinin süresi 15 gün uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devlet ve milletin her türlü terör tehdidi ve saldırısından korunması amacıyla bölgede asayişi temin etmek için her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen Eruh ilçesi Dikboğaz köyü Jandarma Karakol Komutanlığının doğusunda yer alan Kelusta Tepesi ile Bağgöze Köyü asındaki bölgedeki uygulamanın 15 gün süreyle uzatıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

'Bu kapsamda söz konusu bölge, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ile Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nca bahse konu bölgeler 10-25 Mart tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmesi yasaklanmıştır.'

Kaynak: AA