PYD'nin ENKS Üyelerini Alıkoyması

ENKS Erbil Temsilcisi Ali: 'PYD'nin silahlı militanları, son bir haftada toplam 62 ENSK üyesini alıkoyup, bilinmeyen bir bölgeye kaçırdı' 'PKK, Suriye Kürtleri arasında kendisine muhalif olanları vahşice öldürmesiyle meşhurdur' 'Suriye muhalefetindeki hiçbir siyasi parti PKK'ya güvenmediği gibi, onu rejimin kiralık silahı olarak kabul ediyor'.

Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü PYD/PKK tarafından son bir haftada alıkonulan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi sayısının 62'ye yükseldiği belirtildi.

ENKS'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Erbil Temsilcisi Halid Ali, düzenlediği basın toplantısında, 'PYD'nin silahlı militanları son bir haftada toplam 62 ENSK üyesini alıkoyup, bilinmeyen bir bölgeye kaçırdı.' dedi.

Ali, alıkonulan konsey üyelerinden 10'unun Halep'in Afrin ilçesi, 7'sinin Kobani, 45'inin ise Haseke'nin Kamışlı ilçesi ve çevre bölgelerinden olduğunu söyledi.

Silahlı militanların ENKS çatısı altında yer alan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi ve Suriye Kürt Birlik Partisi ofisini bir haftada defalarca ateşe verdiğini belirten Ali, ofisteki eşyaların kırılıp duvarlara çirkin yazılar yazıldığını dile getirdi.

'PKK, Suriye rejiminin uzun yıllardan beri Kürtler üzerine uyguladığı statükoyu Suriye'nin kuzeyinde devam ettiriyor.' ifadesini kullanan Ali, 'PKK, Suriye Kürtleri arasında kendisine muhalif olanları vahşice öldürmesiyle meşhurdur. Kurulduğundan bu yana Suriye istihbaratının talimatları doğrultusunda hareket eden PKK, Suriye'de birçok Kürt'ü öldürdü.' diye konuştu.

Ali, 'Suriye'de iç savaşın çıkmasından sonra, PKK Suriye'nin kuzeyinde Esed rejiminin vekaletini yapmaya başladı. Suriye muhalefetindeki hiçbir siyasi parti PKK'ya güvenmediği gibi, onu rejimin kiralık silahı olarak kabul ediyor. PKK elindeki silahın dışında hiçbir siyasi kazanım elde etmemiştir. PKK bir Kürt hareketi değildir ve kendileri de bunu kabul ediyor.' dedi.
Kaynak: AA