Prof. Dr. Rüstem Aşkın Gazeteci Adaylarıyla Bir Araya Geldi

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı'nda gazeteci adaylarıyla bir araya geldi.

Aşkın, Basın İlan Kurumu ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğünün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı'na katıldı.

Her gazetecinin öncelikle yeterli kültür donanımına, kalıcı etik ilkelere riayet ederek yola çıkması gerektiğini belirten Aşkın, herkesin sağlık muhabirliği yapmaması gerektiğini, sağlık muhabirliğinin sertifikaya tabi tutulması gerektiğini ifade etti.

Sağlık haberlerinin bir danışman hekim eşliğinde yazılması gerektiğini savunan Aşkın, 'Yanlış haberler toplumda infial uyandırabilir. Sağlıkçıları aşağılayan, suçlayan sansasyonel haber gazeteciyi birkaç haftalığına popüler yapabilir. Ancak bu kısa sürede ters teper. Dramatik, iç parçalayıcı olaylar görüntülü verilmemeli. Hiçbir haber şaşırtıcı, sansasyonel bir dil ile yazılmamalı, kışkırtıcı, suçlayıcı, istismara yol açan, teşhir edici kötü haberler yapılmamalıdır.' dedi.

Prof. Dr. Aşkın'a aynı derste eşlik eden Doç. Dr. Ömer Şenormancı ise, 'Özelikle madde kullanımı ile ilgili haberlerde uyuşturucuyu özendirmekten kaçınılmalı, insanları suçlayıcı dil kullanılmamalı. Tıbben tedavi edilemeyen bazı hastalıklarda da 'mucize ilaç, mucize tedavi' gibi içeriği belli olmayan bitkisel preparatlarla çaresiz insanlar sömürülmemeli.' diye konuştu.

Bursa Basın İlan Kurum Müdürü Osman Başeğmez de sağlıkta toplumu doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekerek, katkılarından dolayı Prof. Dr. Rüstem Aşkın'a teşekkür etti.

Program soru ve cevapların ardından son buldu.

Kaynak: AA