Osmangazi Belediyesinden Tiyatro Festivali

Osmangazi Belediyesi, tiyatronun yaygınlaşmasına ve meslek tiyatrolarının şehirle buluşmasına imkan sağlamak amacıyla tiyatro festivali düzenliyor.

Osmangazi Belediyesinden Tiyatro Festivali
Bursa’nın kültür ve sanat hayatına farklılık getiren Osmangazi Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. Meslek örgütleri, odalar, firma ve işyerleri çatısı altında faaliyet gösteren tiyatro toplulukları, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Osmangazi Belediyesi 1. Meslek Tiyatroları Festivali” ile Bursalı sanatseverlerle buluşacak. 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde, Bursa Tabipler Odası, Bursa Barosu, Bursa Bosch Fabrikası, Bursa Barosu, Bursa Yazaki Fabrikası ve UEDAŞ tiyatro toplulukları sahne alacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu özel festivali düzenleyecek olmaktan dolayı heyecanlı ve gururlu olduklarını belirterek, “Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz festivali geleneksel hale getireceğiz. Önümüzdeki yıl festivali yarışma formatında gerçekleştirerek, ‘en iyi yapım, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu’ dallarında ödül vermeyi planlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA