Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'na Övgü

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gürhan Ozanoğlu ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'na Övgü
Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun önemli başarıların altına imza attığını kaydeden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gürhan Ozanoğlu, “Nilüfer Belediyesi’nin kültür sanat alanında yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum ve çok başarılı buluyorum. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, uluslararası alanda başarıların altına imza atarak ülkemizin tanıtımına önemli katkıda bulunuyor. Federasyon olarak maksadımız tarihte var olan halk oyunlarımızı bulabildiğimiz en eski haliyle kayıt altına almak, gelecek kuşaklara aktarmak. Bunun için 45 yaş ve üzeri ustalardan oluşan toplulukların da yer aldığı ‘mahalli dal’ dediğimiz yarışma düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki zenginliği dünyaya tanıtmanın önemine işaret eden Başkan Mustafa Bozbey de, “Zengin bir kültürümüz var. Öyle bir ülkedeyiz ki iki köy arasında bile kültürel farklılıklar var. Özlüce’de oynanan oyunla Alaaddinbey’de oynanan oyun başka. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin böyle. Bursa, bugün folklorik ve kültürel anlamda inanılmaz bir değere sahip. Belki bu değerin sadece yüzde 10’unu sergileyebiliyoruz. Dağ yöresi, İnegöl, Yenişehir, Mustafakemalpaşa’da çok farklı renkler var. Ancak 80 yıl önce oynanan oyunlarla günümüzdeki oyunlar arasında farklılıklar var” dedi.

Kaynak: İHA