Minik Eller Fidanları Şehitler İçin Toprakla Buluşturdu

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Aydın Devlet Hastanesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde şehitler anısına fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Minik Eller Fidanları Şehitler İçin Toprakla Buluşturdu


Minik öğrencilere doğa ve çevre sevgisi ve bilinci aşılamak amacıyla 500 fidanın toprakla buluşturulduğu etkinlikte, minikler aileleriyle birlikte fidan dikip can suyu verdiler.

Etkinliğine, Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Selma Özcan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr Niyazi Kocakaplan, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya, , Aydın İl Orman İşletme Müdürü Yusuf Karartı, Hastane Başhekim yardımcıları, kreşte eğitim gören minikler ve aileleri katıldı.



Etkinlikte Ağaçlandırma Şefi Emre Parlak tarafından miniklere ağacın nasıl dikilmesi gerektiği ile ilgili kısa bir bilgi verildi ve uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra minikler velileriyle fidanları toprakla buluşturdular.

Selma Özcan, “Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aydın Devlet Hastanesi’nin özellikle Çocuk Yuvasındaki çocukları alıp buraya getirmesi ve onlara ağaç dikme sevgisini aşılaması gerçekten çok doğru bir davranış. Kendilerine teşekkür ediyorum. Miniklerimiz de inşallah aldıkları bu dersle, kesmek değil yetiştirmek için uğraşırlar. Güzel bir etkinlik. Öncelikle Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Geçen yıl da yine böyle bir etkinlik yapmıştık. Bize geniş bir mekanda ağaç dikme imkanı sağladılar. Ağaçlandırmaya gerçekten çok ihtiyacımız var. Kesmek çok kolay, yetiştirmek zor. Zor olanı başarmayı çocuklarımıza öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA