'Millet Onlara Öyle Bir Tokat Vurdu Ki Sesi Pensilvanya'dan Duyuldu'

Sağlık Bakanı Akdağ: '(FETÖ'cüler) Çok kibirliydiler. 15 Temmuz gecesi ben Erzurum'daydım. Bir tane kendini bilmez, jandarma komutanımız yanına gittiğinde 'ben sıkı yönetim komutanıyım, şimdi valiyi almaya gidiyorum' demişti, şimdi kodeste. Büyük Türk milleti onlara öyle bir Osmanlı tokadı vurdu ki sesi Pensilvanya'dan çıktı' 'Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar terör örgütü var. Üstelik arkasında ağababalarıyla bir takım süper güçlerle milletin üzerine gidiyorlar. Çünkü Türkiye'nin güçlü ülke olmasını, bölgede aktör olmasını istemiyorlar. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, refah ülkesi haline geldikçe, bunu hazmedemiyorlar ve maşalarını bizim üzerimize gönderiyorlar' 'Bu topraklar üzerinde TürkKürt, ArapÇerkez ayırımı yapmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde yaşayan 80 milyon birbirinin kardeşidir, kıyamete kadar böyle olacak' 'Alman politikacılarına sesleniyorum; siz bu milleti tanımamışsınız. Bu millet öyle milletlerden değil. Bu millet yeri geldiğinde bedenini tankın altına yatıran milletir. Siz bakanlarımızı orada konuşturmayarak oradaki milletin evet oylarına mani olamazsanız'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına tepki göstererek, 'Çok kibirliydiler. 15 Temmuz gecesi ben Erzurum'daydım. Bir tane kendini bilmez, jandarma komutanımız yanına gittiğinde 'ben sıkı yönetim komutanıyım, şimdi valiyi almaya gidiyorum' demişti, şimdi kodeste. Büyük Türk milleti onlara öyle bir Osmanlı tokadı vurdu ki sesi Pensilvanya'dan çıktı.' dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Erzurum'da bulunan Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile karayoluyla Şenkaya ilçesine geçti.

İlçe girişinde coşkulu kalabalığın karşıladığı Akdağ, vatandaşları tek tek selamlayarak, bir süre sorunlarını dinledi.

Daha sonra ilçe meydanında vatandaşlara hitap eden Akdağ, yapılan hizmetlerin hiçbirinin lütuf olmadığını bildirdi.

Akdağ, milletin şerefli evlatları olan halkın yapılan hizmetlerin çok daha fazlasına layık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Bilesiniz ki gücümüz yettikçe, siz arkamızda durdukça, Cenabı Hak fırsat verdikçe, bu hizmetlerin kat kat fazlası Şenkaya'ya gelecektir. Hayatımızı anlamlı kılan size hizmet etmektir. Çünkü bizim nazarımızda insan eşrefi mahlukattır yani yaratılmışların en üstünüdür. Elbette insana ne kadar hizmet edebilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Siyaset yapma maksadımız budur. Size hizmet etmeye başladığımız 2002'den bu yana Türkiye'de çok şey değişti. En önemlisi biz millet olarak özgüvenimizi kazandık. Hatırlayın 2002'leri. Bizler 2002'de hizmete başladığımızda bu ülkenin insanları, gençleri 'bir fırsat bulsak da acaba yurt dışına mı gitsek' diye düşünüyorlardı. Bu kadar büyük bir milletin evlatları olarak üzülerek ifade ediyorum Türkiye'nin uluslararası politikada esamesi bile okunmuyordu.'

- 'Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar'

Bugünlerde teröristlerin memlekete ve millete verdiği zararları ortadan kaldırmak için Suriye'ye girdiklerini hatırlatan Akdağ, Türk ordusunun ve askerinin Suriye'de büyük kahramanlıklar ortaya koyduğunu belirtti.

Akdağ, şöyle devam etti:

'Türkiye çok uzun zamandır terör örgütlerinin adeta birlikte hareket ederek, nöbetleşe milletin canına, malına kastettiği bir dönemi yaşıyor. Bir taraftan PKK çetesi, öbür taraftan DAİŞ diye Ortadoğu'nun, bütün dünyanın başına bela kesilmiş bir başka terör örgütü. Diğer taraftan DHKP/C diye en kanlı eylemleri yapan terör örgütü. Başka bir taraftan da 15 Temmuz'da milletin, ülkenin canına demokrasimize kasteden FETÖ çetesi, terör örgütü... Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar terör örgütü var. Üstelik arkasında ağababalarıyla bir takım süper güçlerle milletin üzerine gidiyorlar. Çünkü Türkiye'nin güçlü ülke olmasını, bölgede aktör olmasını istemiyorlar. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, refah ülkesi haline geldikçe, bunu hazmedemiyorlar ve maşalarını bizim üzerimize gönderiyorlar. Cumhurbaşkanımız 'topunuz gelin bu millet elbette hakkınızdan gelmeyi bilecektir' demişti. Biz de onlara topunuz gelin diyoruz.'

- 'Sesi Pensilvanya'dan çıktı'

Akdağ, milletin uzun yıllar din, dil ve mezhep ayırımı yapmadan birlikte yaşadığını anımsatarak, 80 milyon insanın bu topraklar üzerinde kardeş olduğunu belirtti.

Ülkedeki birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini aktaran Akdağ, şu görüşlere yer verdi:

'Bu topraklar üzerinde Türk-Kürt, Arap-Çerkez ayırımı yapmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde yaşayan 80 milyon birbirinin kardeşidir, kıyamete kadar böyle olacak. Bu topraklar üzerinde Sünni- Alevi ayırımına müsaade ve müsamaha etmeyeceğiz. Aramıza ayrılık tohumları saçmak isteyenlere dur diyeceğiz, tıpkı 15 Temmuz gibi. Onlar (FETÖ) çok heveslenmişlerdi, çok kibirlenmişlerdi. Çünkü devletin bütçesiyle sizin bizim verdiğimiz parayla alınan uçakları, tankları ele geçirmişlerdi. Askeriyenin içine sızmıştılar tıpkı bir hançer gibi. Çok kibirliydiler. 15 Temmuz gecesi ben Erzurum'daydım. Bir tane kendini bilmez, jandarma komutanımız yanına gittiğinde 'ben sıkı yönetim komutanıyım, şimdi valiyi almaya gidiyorum' demişti şimdi kodeste. Büyük Türk milleti onlara öyle bir Osmanlı tokadı vurdu ki sesi Pensilvanya'dan çıktı.'

- 'İnsan 18 maddeyi okur'

Bakan Akdağ, ülkeyi halk oylaması gibi önemli bir süreç beklediğini anımsatarak, vatandaşların 16 Nisan'daki kararını aklı, vicdanı ve özgür iradesiyle vereceğini vurguladı.

Kimsenin milletin kararına karışamayacağına dikkati çeken Akdağ, 'Biz gücümüz yettikçe, dilimiz döndükçe, meselelerin gerçeklerini sizlere anlatmak istiyoruz. Bu gerçekleri size anlatmazsak Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının yaptığı gibi yanlışlarla, olmayan hususlarla kafanız karışabilir. Kılıçdaroğlu radyoda ne söyledi? İnanın ben Türk demokrasisi adına bir anamuhalefet partisi genel başkanını bu kadar cehaletle konuşmasından müteessir oldum. İnanılacak gibi değil. İnsan Anayasa'daki 18 maddeyi bir okur.' ifadesini kullandı.

Akdağ, bulundukları yerlerde CHP'ye oy verenlerin olduğunu ancak partilerin devlet, millet ve vatan gibi ortak hassasiyetlerinin olduğunu anlattı.

15 Temmuz'dan sonra 3 parti liderinin Yenikapı'daki mitingde bira araya geldiğini hatırlatan Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Çokta güzel bir havaydı, hepimiz çok mutlu olduk. Peki neden bu bozuldu, neden Kılıçdaroğlu başka bir tarafa çekti? Takip edin Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını takip edin, yaptığı şu; habire bu FETÖ'cülerin mağdur olduğundan bahsediyorlar. Peki o şehitlerin kanı ne olacak? O kadar insan gencecik bedenlerini bu millet için feda ettiler. Rabbim onlardan razı olsun. Şimdi sen FETÖ'cülerin hamisi gibi nasıl ortalıkta dolaşırsın. Bu FETÖ'cü hainlerin mağduriyetinden nasıl bahsedersin. Sayın Kılıçdaroğlu, sana Erzurum'dan oy veren kardeşlerin var. HDP'nin durduğu yerde sen nasıl durursun?'

-'Evet oylarına mani olamazsınız'

Sağlık Bakanı Akdağ, bazı grupların yeni sistemde Cumhurbaşkanının yargılanamayacağından bahsettiğine işaret ederek, durumun millete yanlış aktarıldığını belirtti.

Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının hiçbir surette bir suçtan yargılanamadığına değinen Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

'Halbuki sizin 'evet' diyeceğiniz sistemde Meclis Cumhurbaşkanını yüce divana götürebiliyor. Bize güçlü bir Türkiye, güçlü ülke olsun istiyoruz. Bazıları zannettiler ki Almanya'daki vatandaşlara baskı yaparsak, toplantılarda Türk bakanları konuşturmazsak millet siner. Alman politikacılarına sesleniyorum; siz bu milleti tanımamışsınız. Bu millet öyle milletlerden değil. Bu millet yeri geldiğinde bedenini tankın altına yatıran milletir. Siz bakanlarımızı orada konuşturmayarak oradaki milletin 'evet' oylarına mani olamazsanız. Biz bu milletin ferasetinden eminiz. 17 Nisan'da yepyeni bir hükümet sistemiyle güçlü bir Türkiye'ye uyanacağız.'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye devlet ve millet hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Akdağ, Bahçeli'nin ülkenin ihtiyacı için parti meselesini bir tarafa bırakarak memleket meselesine sahip çıkmayı mükemmel şekilde gösterdiğini bildirdi.

Akdağ, 'Bugün PKK'lıların elinden kimlerin silahının çıktığını iyi takip edin. Biz bu meselede arzu ederdik ki Kılıçdaroğlu da gelsin bu anayasayı uzlaşma halinde önünüze birlikte getirelim, ama yapmadı, yapamadık.' dedi.

Konuşmasının ardından yanına yanaşan küçük bir kız çocuğuna oyuncak ambulans hediye eden Akdağ, alandaki kadınlara da karanfil dağıttı.
Kaynak: AA