'Medeniyetin Son Kalesi Kadın' Konferansı Verildi

Adıyaman İHH Bayan gönüllüleri tarafından ‘Medeniyetin Son Kalesi Kadın’ adlı konferans gerçekleştirildi.

'Medeniyetin Son Kalesi Kadın' Konferansı Verildi
Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen program Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Adıyaman İHH Hanımlar Komisyonu Başkanı Hülya Yetim yaptığı selamlama konuşmasında İHH bayan gönüllülerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konferansa Vaizeler Zeliha Kınık ve Gül Hicran Kılınç konuşmacı olarak katıldı.

Vaize Gül Hicran Kılınç konuşmasında vahyin gelişi ve insanların arasında yayılmaya başlaması ile beraber kadınlarda ümmete dahil olduğunu belirterek, o dönemde sahabe kadınların İslam medeniyetindeki rolü örneklerle anlatıldı.

Kılınç konuşmasında, Hz. Hatice, Hz. Ayşe, Hz. Fatıma nasıl yaşadığı, Müslüman kadının onurunu nasıl taşıdıkları anlatıldı.

Vaize Zeliha Kınık, Müslüman kadının kimliği, günümüzdeki kadın profiline nasıl gelindiği, algılarımızda neler değişti, Osmanlıda kadından bahsetti.

Zeliha Kınık konuşmasında, “Harem ve Enderun Osmanlının en hassas eğitim merkezleriydi. Burada devleti yönetecek erkekler ve yine devlette söz sahibi kadınlar yetiştiriliyordu. Batının bizi yıkma projesi kadından başladı.

Kadın değişince bütün İslam toplumunun değişeceğini biliyorlardı. Müslüman kadınını daha fazla dünya hayatına katarak iffetini, merhametini, sorumluluklarını unutturdular.Vakıf medeniyetinin kurucusu kadın kendi kimliğini erkeklerle eşitlikle aramaya başladı” dedi.

Program dua ile son buldu.Program sonrası Adıyaman Genç İHH’nın Afrika’da su kuyusu açmak için başlatmış olduğu çalışmaya destek amaçlı kermes düzenlendi.

Kaynak: İHA