Mahçiçek, Kariyer Günleri'nde Öğrencilerle Buluştu

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, söyleşide buluştuğu öğrencilere medeniyet kavramını anlattı. Türk-İslam medeniyetini ve batının medeniyet anlayışını “Alman Usulü” deyimi üzerinden kıyaslayan Başkan Mahçiçek, “Bizde paylaşmak, onlarda ise ‘Alman Usulü vardır. Yani herkes kendi yediğini kendi öder” dedi.

Mahçiçek, Kariyer Günleri'nde Öğrencilerle Buluştu
Başkan Mahçiçek, “Kariyer Günleri” kapsamında öğrenci buluşmalarını sürdürüyor. Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Mahçiçek, yaşam tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Konuşmasında özellikle medeniyet kavramı üzerinde duran Başkan Mahçiçek, Türk-İslam Medeniyetinin insani açıdan değerlendirildiğinde batıyla mukayese bile edilemeyeceğini söyledi.



“Bu milletin mazisi pırıl pırıldır, bu milleti oluşturan insanlarda çok merhametlidir. Bu yüzden tarihte olduğu gibi bu günde zulme uğrayanların sığındığı yer Anadolu’dur” diyen Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“3 milyon mülteciyi, göçmeni misafir eden başka bir ülke göremezsiniz. Hatırlayın o mültecilerin önüne bozuk para atanları. Ama bu ülkenin insanları onlarla ekmeğini paylaşıyor, sofrasını paylaşıyor. İşte medeniyet bu, insanlık bu..Çünkü bizim medeniyetimizde zulüm görenleri himaye etme vardır.Emin olun başka bir yerde bu tabloyu göremezsiniz. Biz de ne var, ekmeğini paylaşmak var, ama onlarda ‘Alman Usulü’ vardır. Herkes kendi cebinden harcayacak demektir. Biz de ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışı vardır. Bu anlayışı unutmadık, sizler de unutmayacaksınız. Maalesef bize 90 sene bazı şeyleri unutturmaya çalıştılar, tarihimizi unutturmaya çalıştılar. Ama bu millet unutmadı Allaha şükür.”

Türkiye’nin kısır çekişmeleri artık geride bırakarak, bu ülkenin gençlerine fırsatlar yaratır hale geldiğini ifade eden Mahçiçek, “Sizlerde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyoruz” dedi.

Bu ülkenin temelinin ve mayasının çok sağlam olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, “Artık herkes okuyabiliyor. İyi bir fırsatımız var. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Kendimiz, ailemiz ve ülkemiz için. Biz bunları başaracağınıza inanıyoruz. Bu ülkenin çocuklarına güveniyoruz. Bu ülkenin temeli ve mayası sağlam çünkü! Özgüveniniz tam olsun. Çünkü bizim anlayışımızda pısırıklık yok.Kendine güveni olan, kendini ifade edebilen ama saygı kuralları içerisinde kendini ifade eden bir nesil olacaksınız. Bunu başaracağınıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz’ın da yer aldığı programın ardından Başkan Mahçiçek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip, çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaynak: İHA