Maganda Kurşunu Davasında Sanıkların Yargılanmasına Başlandı

İstanbul Kağıthane’de komşusunun balkonundan düğün eğlencesini izlediği sırada maganda kurşunu isabet eden Hülya Özdemir’in ölümüne ilişkin 4 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul Kağıthane’de komşusunun evinin balkonunda düğün eğlencesini izlediği sırada maganda kurşunu isabet eden 3 çocuk annesi Hülya Özdemir’in ölümüne ilişkin 4 sanık hakkında açılan açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya olayın ardından tutuklanan ve bir süre sonra tahliye edilen sanık İsmail A. ve sanık Hüseyin Ö. katıldı.

Özdemir ailesi ve avukatları da salonda hazır bulundu. İddianamenin okunması ve kimlik tespitlerinin ardından sanıklar A. ve Ö.’nün ifadesi alındı.

“Doğrudan havaya 5 el ateş ettim”

Duruşmada ilk olarak ifadesi alınan İsmail Hakkı A., maktulü şahsen tanımadığını, işlettiği marketin müşterisi olduğunu belirterek, “Olay günü bir tanıdığımın düğünü vardı. İş yerimden çıktım, konvoyun olduğu sokağa gittim. Ben sokağa girdiğimde 4 kişi ateş ediyordu, kim olduklarını bilmiyorum. Bunun üzerine tekrar markete gittim ve kasanın gözünde bulunan ruhsatsız silahımı alarak sokağın başına geri döndüm. Gelin arabasının önünde belimdeki silahı çıkararak doğrudan havaya tutarak 5 el ateş ettiğimi hatırlıyorum” dedi.

Yere düşen bir mermiyi alarak cebine koyduğunu ve olay yerinde ayrıldığını iddia eden sanık İsmail Hakkı A., “Markete döndüm, mermiyi şarjörün içerisine taktım, silahı kasaya bıraktım. 5 dakika sonra Hülya Özdemir’in öldüğünü öğrendim” şeklinde konuştu.



“Kendimi güvene almak için ablamın evine gittim”

Maktulün marketin sol tarafında 5’inci katta oturduğunu söyleyen sanık İsmail Hakkı A., “Maktulün nasıl vurulduğunu oradaki toplananlar konuşuyordu. Bir anda marketin içi doldu. Bana zarar vereceklerini düşündüm, bunun üzerine kendimi güvene almak için Üsküdar’a ablamın evine gittim. Oradan da Bursa İznik’teki eve gittim. Orada 2 saat kaldım, sonra polisler beni aradı. Düzce’deki ablamın evinden alarak karakola götürdüler. Bir müddet tutuklu kaldım tahliye edildim, suçsuzum, beraatimi istiyorum” dedi.



“Ümit Y.’yıı ateş ederken gördüm, ben de havaya sıktım”

Olay yerine tek başına kiraladığı araçla gittiğini belirten Hüseyin Ö., “Ben sokakta iken sonradan isminin Ümit Yardım olduğunu öğrendiğim şahıs, gelin evinin karşı tarafından tahminime göre 1-2 el ateş etti. Aradan 4-5 dakika geçtikten sonra ben de tam karşıdan kurusıkı tabancayla 4-5 el havaya ateş ettim. Sonra tabancayı aracın içine bıraktım, düğün evine gittim. Muhammed Emin Aydın’ın ve Abdullah adlı şahıslarında kurusıkı ile ateş ettiğini gördüm. Sanığı bizzat ateş ederken görmedim. Benim yanımda 2 çocuk vardı. Onlar İsmail Hakkı Aygüneş’i ‘Abi sen silah mı sıkacaksın?’ dediler. Onun haricinde başka bir şey görmedim” ifadelerini kullandı.

“Para teklif ettiler”

Hülya Özdemir’in eşi şikayetçi Kemal Özdemir ise ifadesinde olay sırasında evinde olduğunu, eşinin evin karşısındaki komşularının balkonunda olduğunu söyledi.

Özdemir ifadesinde, “Olayı 5-10 dakika içinde öğrendim. Aşağıya indim, kimin vurduğunu sordum. Hatice Yıldırım ve kocası Ercan Yıldırım eşimin sanıklardan İsmail Hakkı A.’nın ateş etmesi sonucu vurulduğunu söylediler” dedi.

Hülya Özdemir’in oğlu Erdi Özdemir olaydan 1 ay sonra eski avukatlarının bürosunda sanık İsmail Hakkı A.’nın eşiyle birlikte gittiğini, şikayetten vazgeçmeleri için kendilerine para teklif edildiğini söyledi.

Duruşmada daha sonra 5 kişi tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanıklar Muhammet Emin A. ve Ümit Y. hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına hükmetti. Olay mahalli civarındaki kamera kayıtlarının istendiği Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan yazının akıbetinin sorulmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22 Mayıs 2016 günü saat 17.10 sıralarında Kağıthane ilçesi Sanayi mahallesi Ayar sokak üzerinde bir düğün olduğu ve gelinin evden çıkarak düğün konvoyu hareket ettiği sırada bir şahsın üzerinde bulunan kurusıkı tabanca ile havaya ateş ettiği belirtildi. Sanık İsmail Hakkı A.’nın gelin arabasının önüne geçerek sokak ortasında havaya doğru 5 el ateş ettiği sırada, komşusunda misafir olarak bulunan ve evin balkonundan düğünü izleyen maktül Hülya Özdemir’in başından vurularak vefat ettiği anlatıldı. Olay yerinde kurusıkı tabanca ile havaya ateş eden diğer sanıkların kullandıkları tabancayı sıcağı sıcağına emniyet güçlerine teslim ettikleri ancak sanık İsmal Hakkı A.’nın olaydan sonra kaçtığı kaydedildi. Bir gün sonra yakalanan sanık İsmail Hakkı A.’nın işyerinde ele geçirilen tabanca incelemesi sonucunda Hülya Özdemir’in kafasından çıkarılan mermi çekirdeğinin bu silahtan atılmadığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, “Sanık A.’nın olaydan hemen sonra yakalanamadığından dolayı başkaca ele geçirilemeyen bir silahla da eylemi gerçekleştirebileceği, sanığın eyleminin böyle bir sonucu öngörmesine rağmen silah sıkarak olayı olası kastla kabulünün gerektiği” vurgulandı. Sanıklardan Hüseyin Ö.’den de ele geçirilen tabanca incelemesinde de, maktül Hülya Özdemir’den çıkarılan kurşunla silahın uyuşmadığı ifade edildi. Diğer sanıklar Muhammed Emin A. ve Ümit Y.’nin de olay yerinde havaya ateş ederek “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” suçunu işlemiş olabilecekleri belirtildi.

Sanık İsmail Hakkı A.’ya müebbet hapis talep ediliyor

İddianamede, sanık İsmail Hakkı A.’nın “olası kastla öldürme” ve “Ateşli silahlar ve mermi bulundurmak” suçlarından 21 yıldan 28 yıla kadar hapsi isteniyor. Sanıklar Muhammed Emin A. ve Ümit Y.’nın hapsinin talep edildiği iddianamede, sanık Hüseyin Ö.’nün ise “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar hakkında Kanuna muhalefet” suçlarından 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: İHA