Koca Seyit'te Uçak Kaza Kırım Tatbikatı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda olası bir uçak kazasına karşı eğitim amaçlı bir kaza kırım tatbikatı yapıldı.

Koca Seyit'te Uçak Kaza Kırım Tatbikatı
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda senaryoya göre içinde 5 yolcu bulanan özel bir uçak pistten çıkarak kırıma uğradı ve yanmaya başladı.

İlk olarak yangına Koca Seyit Havalimanı ARFF ekipleri müdahale etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de yangın bölgesinde güvenlik önlemi aldı. Yangının söndürülmesinin ardından AFAD ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri senaryoya göre uçak enkazında fırlayan yaralıları bularak ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra 112 ambulansları ile hastanelere sevk edildi.

Tatbikat boyunca görev alan bütün kurumlar müdahale ve arama kurtarma faaliyetlerinde son teknolojileri ve yöntemleri kullanarak başarılı bir tatbikata imza attılar.

Tatbikatı izleyen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, “Balıkesir Koca Seyit Havalimanımız her geçen gün gelişen büyüyen bir hava limanımız. Bu yüzden hava limanımızda yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluklara karşı önlemlerimizi alabilmek için burada bir tatbikat icra ettik. Hava limanımızda görevli arkadaşlarımız, UMKE ve AFAD ekiplerimiz güzel bir tatbikat icra ettiler. Ben bu çalışmayı yapan hava limanı müdürümüze ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA