'Kardeş Aile Projesi'

Proje kapsamında Yardımeli Uluslararası İnsani Derneği Kilis Temsilciliği, ihtiyaç sahibi 100 aileye İstanbul'dan gelen hayırseverlerin de katılımıyla yardım yaptı.

Yardımeli Uluslararası İnsani Derneği Kilis Temsilciliği tarafından 'Kardeş Aile Projesi' kapsamında aralarında Suriyeli ailelerin de bulunduğu ihtiyaç sahibi 100 aileye yardım yapıldı.

Dernek gönüllüleri, ülkelerindeki iç savaşın ardından Kilis'te kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşamları sürdüren ihtiyaç sahibi 100 aileyi tespit etti.

Tespit çalışmalarının ardından İstanbul'daki hayırseverler tarafından gönderilen gıda, market alışveriş kartı ve nakdi yardımlar, hayırseverlerin de katımlıyla söz konusu ailelere iletildi. Ayrıca, hayırseverlerin çocukları tarafından Suriyeli çocuklar için yapılan resimler teslim edildi.

Yardımeli Uluslararası İnsani Derneği Kilis Temsilcisi Abdulcelil Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriyeli ailelere gıda, temizlik malzemesi ve para yüklü market kartları ve nakti yardım yaptıklarını ve diğer ihtiyaç duyulan malzemeleri de tespit ettiklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bu yardımları hayırseverlerimizle birlikte gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çünkü hayırseverlerimizin bu yardımların dağıtımını bizzat yerinde görmesini istiyoruz. Hayırseverlerimizin çocukları da Suriyeli kardeşleri için resim yapıp göndermiş bu da bizi daha mutlu etti ve duygulandırdı. Hatay’da da aynı şekilde yardımlarımız oldu hayırseverlerimizin gönderdiği bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz inşallah.”

Yılmaz, bu tür faaliyetlerin sürdürülebilmesi adına hayırseverleri yardıma davet etti.

Kaynak: AA