Karabük'te FETÖ Davasının İlk Duruşması Sona Erdi

Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında FETÖ’nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen firari Adil Öksüz’ün kardeşi Ahmet Öksüz’ün de bulunduğu 16 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması sona erdi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ilk gününde tutuklu 13 sanık ile tutuksuz sanık Rüveyda Kılıçbay ve Burhaniye T Tipi Cezaevinde bulunan tutuklu sanık Seymen Kahraman ise SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı. Duruşmada, firari olan Halil İbrahim Demirci’nin ise bulunamadı.

Tek tek savunmalarının alındığı sanıklar, mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı. Daha sonra talepleri dinlenilen sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini ve haklarındaki tedbirlerin kaldırılmasını istedi.

Yaklaşık 10 saat süren ilk duruşmada Mahkeme heyeti, Turgay Türker’in adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuksuz sanık Rüveyda Kılıçbay’ın adli kontrol şartının davamına, Ahmet Öksüz dahil diğer sanıklar Aladdin Yılmaz, Cahid Özdeveci, Erdal Biber, Hakan Suvak, Hüseyin Cinoğlu, Hüseyin Çevik, Turgay Türker, Süleyman Semiz, Serkan Esen, Salih Yıldırım, Mustafa Kurt ve Mahmut Çelik ile Seymen Kahraman’ın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Nisan’a erteledi.
Kaynak: İHA