İstanbul Milletvekili Metiner Deprem Bölgesinde

Adıyaman’ın Samsat ilçesini ziyaret ederek depremzedeler ile görüşen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “Gerekirse Samsat’ı yeniden inşa ederiz” dedi.

İstanbul Milletvekili Metiner Deprem Bölgesinde
Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve AK Parti Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem ile görüşerek deprem ile ilgili bilgiler alan Mehmet Metiner, Samsat ilçesi için ne gerekiyorsa zaman geçirmeden yapılacağını kaydetti.

Samsat ilçe merkezi ve bağlı bazı köylerini gezen Milletvekili Metiner, ‘’Samsat ilçemizde meydana gelen deprem dolayısıyla Samsatlı vatandaşlarımızı barındıkları çadırlarda ziyaret ettik. Oluşturulan çadır derslikleri gezdik ve ilgililerden bilgiler aldık. Samsat ilçesindeki bütün vatandaşlar bu alanda sık sık depremler olduğunu ve ilçenin tamamen buradan taşınması gerektiğini belirtiyorlar. Bunun için zemin etüt sonuçlarına göre hareket edilecektir. Hükümetimiz tek bir vatandaşımızın bile hayatını riske etmez. Gerekirse yeniden bir Samsat inşa ederiz. Samsatlı kardeşlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize inanıyor ve güveniyorlar. Bizler de bu güveni boşa çıkarmayacağız. Bütün kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah bizlere bu tür afetler yaşatmasın’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA