İki Yıldır Yapılamayan Festival Bu Sene Yapılacak

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 2015 ve 2016 yıllarında yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle yapılamayan Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivalinin bu yıl 11’incisinin yapılacağı açıklandı. İki yıl aradan sonra yapılacak olan festivalin 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği öğrenildi.

İki Yıldır Yapılamayan Festival Bu Sene Yapılacak
Sarıgöl Kaymakamlığı ve Sarıgöl Belediyesinin birlikte organizasyonu ile 11’incisi düzenlenecek olan ’Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali’ için düzenlenen hazırlık toplantısı Sarıgöl Belediyesi Konferans Salonunda İlçe Kaymakamı Çetin Kılınç Başkanlığında yapıldı. Toplantıya Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Bşv. Kasım Çelebi, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Kaan Selçuk, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Eroğlu, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Bulanık, Sarıgöl Manavlar Derneği Başkanı Necati Uysal, Kızılay Sarıgöl Şube Başkanı Yusuf Tüfekçi, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partilerin ilçe başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıya başkanlık yapan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, "Festivaller ilçelerin ürünlerini ve kültürlerini tanıtım yönünden yararlıdır. Festivaller çok güzel faaliyetlerdir. Ancak her kesimin elini taşın altına koymasıyla başarılı festivaller ortaya çıkar. Birlikte 11’inci Sarıgöl Sultaniye Üzüm festivalimizi yapacağız." dedi.



Festival 8-10 Eylül’de yapılacak

Geçmiş dönemdeki 10 festivalin görüntülerinin katılımcılara izlettirilmesinin ardından konuşan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, 11’inci Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivalinin 8-10 Eylül tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

Başkan Selçuk, "Sarıgöl’de 2015-2016 yıllarında festivalimizi yapamadık. Bunun nedeni de terör olayları ve şehitlerimizin olmasıydı. Şehitlerimiz varken festival yapmamız uygun olamazdı. İki yıl aradan sonra, 2017 yılında 11’inci Sarıgöl Sultaniye üzüm Festivalini yapmayı düşündük. Festivaller ilçelerin tanıtımı ve ürünleri için çok yararlı olmaktadır. Festivalimiz için yapılan düzenlemelerden sonra geniş alanlarımız oldu. Daha rahat yapma imkanı olacak." diye konuştu.

Başkan Selçuk üç gün devam edecek olan 11’inci Sarıgöl Sultaniye Üzüm festivalinde çeşitli etkinliklere yer verileceğini de sözlerine ekledi. Toplantıdan sonra festival için karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.
Kaynak: İHA