GTO'dan Londra - Ecobuild Yapı Fuarına Çıkarma

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyeleri KOSGEB destekli Fuar Ziyareti ve İş Gezisi organizasyonu ile İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Ecobuild Yapı Fuarına çıkarma yaptı.

GTO'dan Londra - Ecobuild Yapı Fuarına Çıkarma
GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu ile Yönetim Kurulu üyesi Murat Karakaş’ın başkanlığında, oda üyesi yaklaşık 80 firmanın temsilcisi Londra’da düzenlenen fuarı ziyaret etti. GTO üyeleri, 6-10 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın bir çok ülkesinden 700 firma stand açarak katıldığı fuarda, sektördeki son yenilikleri görme fırsatı buldu.

Sektöründe dünyanın sayılı fuarları arasında yer alan Ecobuild yapı fuarına yönelik düzenlenen ziyaret ve iş gezisini değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası(GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, sektörde üretilen yenilikçi ürünleri yerinde görmelerinin yanı sıra alıcılarla bire bir görüşmelerde bulunma imkanı bulunduğunu ifade etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülloğlu, “Sektörün önde gelen aktörlerinin bir araya geldiği Ecobuild Yapı fuarında, etkinlikler kapsamında organize edilen ikili görüşmelere 20 ülkeden 200 firma katılım göstermiş ve firmalarımızın yeni bağlantılar kurmasına vesile olmuştur. Fuarda özellikle; yeni mimari uygulamalar, enerji tasarrufu, çevreye duyarlı inşaat malzemeleri ve ısıtma-soğutma teknolojileri gibi alanlarda ve sektörde yaşanan son gelişmeleri yerinde görmeleri sağlanmıştır. Sektörün inşaat alanındaki birikimi ve tecrübesi, Orta Doğu bölgesi ile olan yakın ticari ve sosyal ilişkiler Gaziantep inşaat sektörünün Suriye’nin yeniden inşası sürecinde kritik bir rol alacağını göstermektedir. GTO üyeleri Fuar Ziyareti ve İş Gezisi sayesinde sektörel gelişmeleri ve yeni ürünleri yerinde inceleme fırsatı yakalamış ve fuar, Gaziantep’in tanıtımı açısından da önemli bir fırsat olmuştur. Gaziantep Ticaret Odası, önümüzdeki dönemde de yurtdışında organize edilen önemli fuarlara yönelik heyet ziyareti organizasyonlarını düzenlemeye devam edecektir” dedi

Dünyanın en büyük çevreci tasarım etkinliği olan fuarda yapı malzemeleri, güneş enerjisi, inşaat sistemleri, aydınlatma, iç tasarım, dış cephe ürünleri, havalandırma ve arıtma sistemleri, ısıtma, ölçme ve kontrol ekipmanları, altyapı, iş makineleri, çevre teknolojileri, su teknolojileri, mimari detaylar gibi sektörler de yer aldığı belirtildi. 36 bin metrekare kapalı alan üzerinde gerçekleştirilen fuarı yaklaşık 35 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.
Kaynak: İHA