GTB'de İŞKUR Başvuru Noktası Kurulacak

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü işbirliğiyle, 'İstihdam seferberliğinde İŞKUR'un işverene teşvikleri' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İŞKUR faaliyetleri, teşvik uygulamaları ve işbaşı eğitim programlarının ele alındığı bilgilendirme toplantısı, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin ve GTB üyesi işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi, GTB yerleşkesinde İŞKUR başvuru noktası kurulması için GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin arasında protokol imzalandı.

GTB Meclis Başkanı Memiş, imzalanan protokolle GTB'de kurulacak İŞKUR başvuru noktasında, istihdam teşvik paketinden yararlanmak isteyen işçi ve işverenlerin kayıtlarını rahatlıkla yaptırma olanağı bulabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliğini, işçi ve işveren kesimine sağladığı önemli katkılardan dolayı desteklediklerini belirten Memiş, Gaziantep'in bu seferberlikte Türkiye'de ilk 5 içinde yer alması için çaba harcayacaklarını ifade etti.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin ise toplantıda yaptığı konuşmada istihdam seferberliğinin işçi ve işverenlere sağladığı avantajlar hakkında bilgi verdi. Ekin, işverenin 2017 yılında istihdam ettiği her bir işçi için 773 lira tutarındaki sigorta priminin tamamının İŞKUR tarafından karşılanacağını kaydetti.

Gaziantep İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Özcan ise yaptığı sunumda, İŞKUR’un faaliyetleri ve teşvik uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Özcan, destekten yararlanmak isteyen sigortalılarda aranan şartlar ve hangi sektörlerde faaliyet gösteren işverenlerin bu destekten faydalanacağını anlattı.

Kaynak: AA