GTB'de İş Başvuru Noktası Kuruluyor

Gaziantep Ticaret Borsası yerleşkesinde ‘İŞKUR Başvuru Noktası’ kurulması için protokol imzalandı.

GTB'de İş Başvuru Noktası Kuruluyor
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle, ‘İstihdam Seferberliğinde İŞKUR’un İşverene Teşvikleri’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantı öncesinde ise Gaziantep Ticaret Borsası yerleşkesinde ‘İŞKUR Başvuru Noktası’ kurulması için GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin arasında protokol imzalandı. GTB Meclis Başkanı Memiş, imzalanan protokolle birlikte, GTB’de kurulacak İŞKUR başvuru noktasında +1 istihdam teşvik paketinden yararlanmak isteyen işçi ve işverenlerin kayıtlarını rahatlıkla yaptırma olanağı bulabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliğini işçi ve işveren kesimine sağladığı önemli katkılardan dolayı desteklediklerini belirten Memiş, Gaziantep’in bu seferberlikte Türkiye’de ilk 5 içerisinde yer alması için de çaba harcayacaklarını ifade etti.



İstihdam seferberliğinin avantajları

İŞKUR faaliyetleri, teşvik uygulamaları ve işbaşı eğitim programlarının ele alındığı bilgilendirme toplantısında ise Meclis Başkanı Memiş ve İŞKUR Müdürü Ekin’in yanı sıra GTB üyesi işletmelerin temsilcileri de yer aldı. Müdür Ekin ise toplantıda yaptığı konuşmada, istihdam seferberliğinin işçi ve işverenlere sağladığı avantajlar hakkında açıklamalarda bulundu. Ekin, işverenin 2017 yılında istihdam ettiği her bir işçi için 773 lira tutarındaki sigorta priminin tamamının İŞKUR tarafından karşılanacağını kaydetti.

Uygulamanın işsizliğin azalması ve iş gücü piyasalarının daha aktif hale gelmesi adına ciddi bir destek oluşturduğuna dikkat çeken Ekin, ayrıca iş başı eğitim programlarının sağladığı avantajlar hakkında da bilgi verdi.

Gaziantep İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Özcan ise yaptığı sunumda, kurumun faaliyetleri ve teşvik uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Özcan, destekten yararlanmak isteyen sigortalılarda aranan şartlar ve hangi sektörlerde faaliyet gösteren işverenlerin bu destekten faydalanacağını anlattı.
Kaynak: İHA