Gölbaşı'nda Vergi Haftası Etkinliği

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Vergi Haftası nedeniyle Gölbaşı Esnaf Odası Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı programına vergi dairesi çalışanları, mali müşavirler ve SGK yöneticileri katıldı.

Gölbaşı'nda Vergi Haftası Etkinliği
Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı İsa Albut şunları söyledi:

Gölbaşı Esnaf Odası ve Gölbaşı Mali Müşavircileri temsilciliği aracılığıyla hem vergi haftası olması hem de mali müşavirler haftası olması sebebiyle böyle bir toplantı yapıldı. Hem sohbet eşliğinde, hem de melekle ilgili sıkıntılar ve sorular cevaplandırıldı. Bundan sonraki süreçte de değişen kanunlar ve mevzuatlarla ilgili ihtiyaç oldukça bir araya gelmek için fikir birliğine varıldı".

Gölbaşı Vergi Dairesi Müdürü Abdulaziz Yorulmaz, yatırım ortaklığı iyileştirilmesi amacıyla devletin vergi indirimi ve istisnalar konusunda iyileştirme yönünde bir sürü düzenleme yaptığına dikkat çekerek, ”Bunlarda hızlı bir şekilde çıktığı için ister istemez bir adaptasyon sorunu yaşıyoruz. Biz uygulayıcılar ve siz meslektaşlarımızla inşallah bu süreci atlatmaya çalışarak daha verimli hale getireceğiz. Düzenleme yapmak devlete düşen görev, biz uygulayıcılarda bir şekilde bunu halka, esnafa yansıtmamız lazım" ifadesini kullandı.

Gölbaşı SGK Müdürü Sudi Satılmış ise şunları kaydetti:

"Aralık ayında aylık pirim hizmet belgesindeki çalışan sigortalı sayısına ilave olarak, aylık prim hizmet belgesinde sigortası olamayanları ilave ettik. İstihdam olduğu zaman devlet desteği sağlanıyor.”

Vergi haftası nedeniyle düzenlenen program daha sonra katılımcıların soru cevap eşiğinde sohbeti ile son buldu.
Kaynak: İHA