Gençlik Ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın Açıklaması

'Bu gençlikle beraber biz bu meydanlara çıktığımız gibi aynı şekilde referandum süreci ve diğer süreçlerin tamamında da bu ülkenin geleceği için yine çıkacağız'.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, 'Bu gençlikle beraber biz bu meydanlara çıktığımız gibi aynı şekilde referandum süreci ve diğer süreçlerin tamamında da bu ülkenin geleceği için yine çıkacağız' dedi.

AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanlığı Üniversiteler Birimi (ÜniAK) tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen 'Gençlik' konulu söyleşiye katılan Boynukalın, yaptığı konuşmada, 'Bu gençlikle beraber 15 Temmuz gecesi meydanlara nasıl çıktıysak, aynı şekilde referandum süreci ve diğer süreçlerin tamamında da bu ülkenin geleceği için yine çıkacağız' dedi.

Zor bir süreçlerden geçtiklerini ifade eden Boynukalın, 'Gerçekten sonunu kestiremediğimiz bir çok tehlikenin, planın ve kumpasın içinden geçtik. Geçmeye de devam edeceğiz gibi gözüküyor. Referandum meselesi sonuçları itibari ile bize uygulanan planlar, kumpaslar ve tuzakların hepsinin ortasında bizim daha emniyetli ve düzgün bir yolda devam edip etmeyeceğimize dair kararı vereceğimiz bir gün olacak' diye konuştu.

Her hikayenin sonunda mutlaka zafer kazanıldığını aktaran Boynukalın, 'O yüzden hiçbir hezimet, travma, ateş, kavga, silah, tank, top ve tüfek bizi durduramayacak. Bu gençlikle beraber biz bu meydanlara çıktığımız gibi aynı şekilde referandum süreci ve diğer süreçlerin tamamında da bu ülkenin geleceği için yine çıkacağız. 'Gençlik geleceğimiz, gençlik geleceğin teminatı' bu şeylerin tamamını bu anayasa ile beraber teker teker tarihe gömüyoruz' ifadelerini kullandı.

Boynukalın, yeni anayasa değişikliğinde milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesi tartışmalarının sulandırıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Sabah akşam bu konu konuşuluyor. 18 yaş geldi biz bunları milletvekili yaptık, bu adamlar ne yapacaklar? Lise mezunu adama parlamento bırakılır mı? Askerliğini yapmayan çoluk çocuğa burayı mı vereceksiniz? Sanki 18 yaşında sadece erkekleri milletvekili yapacağız. Bu hanım kardeşlerimize bir hakarettir. Hep askerlik meselesi soruluyor. 18 yaşında bir kız kardeşimiz veya hanım kardeşimiz milletvekili olamayacak mı? Bunlara göre olamayacak. 28 Şubat'ta aynısını yaptılar. Çoluk çocuk dediklerinizin hepsi size bugün hesap soruyor. Bu ülke bizim. Hiç kimseye bırakacağımız da yok. Senin 18 yaşında çoluk çocuk dediğin insanların tamamı 28 Şubat'ta bunları yaşarken sen yarın bir gün böyle başına nasıl bir bela geleceğini bilmeyerek o işleri yapıyordun. Bizim bu ülkeyi ve vatanı terk edeceğimizi, sineceğimizi düşünüyorlardı. Onların çok fazla gidecek yeri var. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Başka bir memleketimiz ve vatanımız yok. Biz bu ülkenin geleceği değil bugünüyüz. Bu ülkenin kurucu unsuruyuz.'

Bu ülkenin gençlerine ve vatandaşlarına bir şey dayatıldığı zaman kabul etmediğini belirten Boynukalın, 'Muhalefeti zaten işin içine katmıyorum. Muhalefet zaten ülkede yok. Onlar konuşmaya devam etsinler. Devam ettikçe 'evet' oyları artıyor. Allah Kılıçdaroğlu'na uzun ömürler versin. Diyor ki 'Cumhurbaşkanı ile Başbakan biri farklı diğeri farklı partiden olursa çatışma çıkar. Bu niye bu memlekete anlatılmıyor'. Biz de bunu sabah akşam anlatıyoruz. Kılıçdaroğlu okumadığı maddeler üzerinden anlatıyor. Sadece bir madde hakkında açıklama yaptı. En kısa zamanda da diğer maddeler hakkında açıklama yapmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

AK Parti Rize Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Hut tarafından Boynukalın'a, plaket verildi.

Söyleşiye, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kaynak: AA