Gaziantepli İnşaatçılar Suriye'nin İnşasında Yer Alacak

GTO üyeleri Londra’da düzenlenen ECOBUILD Yapı Fuarına katıldı GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülloğlu: 'Sektörün inşaat alanındaki birikimi ve tecrübesi, Ortadoğu bölgesi ile olan yakın ticari ve sosyal ilişkiler Gaziantep inşaat sektörünün Suriye’nin yeniden inşası sürecinde kritik bir rol alacağını göstermektedir'.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyeleri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli 'Fuar Ziyareti İş Gezisi' kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ECOBUILD Yapı Fuarı'na katıldı.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Londra’da 6-10 Mart tarihlerinde düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden 700 firmanın stant açtığı fuara, Gaziantep'ten 80 firma temsilcisi katıldı.

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, fuarın, firmaların sektörde üretilen yenilikçi ürünleri yerinde görmeleri ve alıcılarla bire bir görüşmelerde bulunmaları açısından son derece faydalı geçtiğini belirtti.

Fuarda sektörün önde gelen aktörlerinin bir araya geldiğini ifade eden Güllüoğlu, şunları kaydetti:

'İkili görüşmelere 20 ülkeden 200 firma katılım göstermiş ve firmalarımızın yeni bağlantılar kurmasına vesile olmuştur. Fuarda özellikle yeni mimari uygulamalar, enerji tasarrufu, çevreye duyarlı inşaat malzemeleri ve ısıtma soğutma teknolojileri gibi alanlarda ve sektörde yaşanan son gelişmeleri yerinde görmeleri sağlanmıştır. Sektörün inşaat alanındaki birikimi ve tecrübesi, Ortadoğu bölgesi ile olan yakın ticari ve sosyal ilişkiler Gaziantep inşaat sektörünün Suriye’nin yeniden inşası sürecinde kritik bir rol alacağını göstermektedir.'

Fuarın Gaziantep’in tanıtımı açısından da önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Güllüoğlu, GTO'nun ileriki dönemlerde de yurtdışındaki fuarlara yönelik heyet ziyareti organizasyonlarını düzenlemeye devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA