Gaziantep Kahramanlık Panoraması Ve Müzesi Projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi: 'İhalesi yapılmayan bir işin müteahhidi olamayacağı gibi, Tarih Kurulu Başkanımız Sıtkı Severoğlu'nun sahibi olduğu şirketin ihale müracaatı da bulunmamaktadır, düzeltir ve özür dileriz'.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden, Gaziantep Kahramanlık Panoraması ve Müzesi projesine ilişkin, 'İhalesi yapılmayan bir işin müteahhidi olamayacağı gibi, Tarih Kurulu Başkanımız Sıtkı Severoğlu'nun sahibi olduğu şirketin ihale müracaatı da bulunmamaktadır, düzeltir ve özür dileriz.' açıklamasında bulunuldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında ve web sitelerinde sehven yer alan, 'Eski Mimarlar Odası Başkanı ve müzeyi yapacak inşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Severoğlu da daha önce yapımı 4 bin 500 metre olarak planlanan panorama müzesinin 3 katına çıkarıldığını söyledi.' şeklindeki habere yer verildiğine dikkat çekildi.

Müzeyi yapacak inşaat firması konusunun tamamen gerçek dışı ve uydurma olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu şekilde yer alması üzüntü vericidir. İhalesi yapılmayan bir işin müteahhidi olamayacağı gibi, Tarih Kurulu Başkanımız Sıtkı Severoğlu'nun sahibi olduğu şirketin ihale müracaatı da bulunmamaktadır. Düzeltir ve özür dileriz.'
Kaynak: AA