Eskişehir'de Öğretmenlerin Yargılandığı FETÖ/PDY Davası

Öğretmenlere yönelik soruşturma kapsamında 5'i tutuklu 16 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çerçevesinde öğretmenlere yönelik soruşturma kapsamında 5'i tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sanık sayısının fazlalığı nedeniyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Eskişehir Adalet Sarayı konferans salonunda görülen duruşmada, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklu Hayrettin K, Hikmet Ö, İbrahim Ö, Mustafa Ş, Sefer Ç. ile tutuksuz yargılanan 11 kişi hazır bulundu.

Kameralarla iki açıdan kayıt alınan duruşmada savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, iddianamedeki suçlamaları reddederek tahliyelerini talep etti. Suçsuz olduklarını savunan tutuksuz sanıklar da haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Hayrettin K, Hikmet Ö, İbrahim Ö. ile Mustafa Ş'nin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmasına, Sefer Ç'nin ise tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Eskişehir'de, 1 Aralık 2016'da FETÖ/PDY ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen 16 öğretmenden 5'i tutuklanmıştı.
Kaynak: AA