Erzurum'da 'Sağlıklı Yaşam Merkezi' Hizmete Girdi

Halk Sağlığı Müdürlüğünce içerisinde spor salonu da bulunan 'Sağlıklı Yaşam Merkezi' kadınların hizmetine sunuldu Halk Sağlığı Müdürü Uçar: 'Merkezlerimizdeki spor salonuna gelen kadınlardan 1 ayda 2 kilogram verenler oluyor. Burada tıbbi açıdan da belirli periyotlar aralığında kilo verme imkanı sağlıyoruz'

Palandöken ilçesinde, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan ve özellikle kadınların hem spor yapıp hem de fazla kilolarından kurtulacağı Sağlıklı Yaşam Merkezi törenle açıldı.

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, açılış dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı tonuşmada, 'Sağlıklı yaşam merkezleri ile diyetisyen, psikolog, kanser erken teşhis taramaları, çocuk gelişimi alanları yani halka yönelik sağlıklı yaşamı destekleyen her türlü faaliyeti ücretsiz vereceğiz.' dedi.

Uçar, kilo problemi olan kadınların söz konusu merkezde aylık ortalama 2 kilo verdiklerini belirterek, 'Merkezlerimizdeki spor salonuna gelen kadınlardan 1 ayda 2 kilogram verenler oluyor. Burada tıbbi açıdan da belirli periyotlar aralığında kilo verme imkanı sağlıyoruz.' ifadesini kullandı.

Kentte sağlıklı yaşam merkezleri kapsamında 5. merkezi açtıklarını anımsatan Uçar, şöyle devam etti:

'Sağlıklı yaşam merkezlerinin 3 tanesinde spor salonu oluşturduk. Vatandaşımız bu merkezlerde doktor kontrolünden geçtikten sonra sorumlu hekimimiz tarafından psikolojik ve fiziksel destek sağlanarak diyetisyen ve spor hocaları eşliğinde salonumuzdan faydalanıyor. Spor hocamız haftada 3 gün sabah, öğlen ve akşam olmak üzere iki saat süreyle spor yaptırıyor. İlerleyen zamanda bu merkezlerin sayılarını artırmayı hedefliyoruz. Spor salonları, sağlıklı yaşam merkezlerinin yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor.'

Açılışa, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu'nun yanı sıra kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA