Erzurum'da Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Sihirli Sirk' ve 'Koleksiyoncu' adlı oyunları sahneleyecek.

Erzurum Devlet Tiyatrosu (DT), 'Sihirli Sirk' ve 'Koleksiyoncu' adlı oyunlarla izleyicinin karşısına çıkacak.

Hakan Boyav'ın yazdığı, dekor tasarımı Murat Şimşek, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Rahmi Özan'a ait 'Koleksiyoncu'yu Mehmet Yıldız yönetiyor.

Yıldız, Samet Talayman ve Alev Mercan'ın rol aldığı tek perdelik oyunda, bir ölüm koleksiyoncusunun, hazırlığını yaptığı mezar için sıradakini çağırması, yaşamı boyunca saçmalamış, ölümden korkan ve bu gerçeği kabullenemeyen fanilerin yüzleşmesi konu ediliyor.

Hakan Boyav'ın inisiyatifi doğrultusunda oyunun geliri 'Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

Oyun, 10 Mart Cuma günü 19.30, 11 Mart Cumartesi günü 14.00 ve 19.30 saatlerinde sahnelenecek.

-'Sihirli Sirk'

Özge Aslan Okumuş ile Melih Karaman'ın yazdığı çocuk oyunu 'Sihirli Sirk'i ise Okumuş yönetti. Bu oyunun dekor ve kostüm tasarımını Mehmet Ali Zeren, ışığını Rahmi Ozan, müziğini ise Ömer Arslan yaptı.

Oyunda, Özge Arslan Okumuş, Samet Talayman, Gülsüm Yalçın, Taner Köse, Ömer Menteşe, Oğuzhan Vartolioğlu, Özlem Millici, Fazıl Aksakal ve Alev Mercan rol alıyor.

İki sakar palyaçonun bir sirke iş başvurusunda bulunmasının anlatıldığı 'Sihirli Sirk' oyununda, palyaçoların sirkte yaşadığı komik ve duygusal olaylar işleniyor.

Oyun, 12 Mart Pazar günü 14.00'de, Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Salonu'nda izleyici ile buluşacak.
Kaynak: AA