Engelli Çocuklardan Baş Müdüre Hayvanat Bahçesi Teşekkürü

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak’ın "Mutlu Gelecek Projesi" kapsamında hayvanat bahçesine geziye gönderdiği engelli çocuklar teşekkür ziyaretine geldi.

Engelli Çocuklardan Baş Müdüre Hayvanat Bahçesi Teşekkürü
Adana Emniyet Müdürü Osman Ak’ın talimatıyla dezavantajlı mahallelerde okuyan çocukların toplumla bağlarını güçlendirmek amacıyla başlatılan "Mutlu Gelecek Projesi" proje kapsamında, kar, lunapark ve hayvanat bahçesi gezisi yaptı. Ak, dezavantajlı çocukların yanı sıra engelli çocukları da unutmadı. Proje kapsamında Engelsiz Yaşam Derneği üyesi 25 engelli çocuk olmak üzere 50 kişi İçel’in Tarsus ilçesindeki hayvanat bahçesine götürüldü. Engelli çocuklar Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ndeki polis ve aileleriyle birlikte hayvanat bahçesinde gönüllerince eğlendi. Engelli çocuklar ve aileleri daha sonra kendilerine bu imkanı sunan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ak, emniyet bahçesinde karşıladığı engelli çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilendi. Down sendromlu 12 yaşındaki Serdar Bozkurt şiir okudu. Onur Kurtulmuş isimli 25 yaşındaki engelli ise Ak’a sarılarak polis olmak istediğini söyledi.

Ak ise bu engelli polis üniforması verilmesi talimatında bulundu. Anne Cemile Kurtulmuş, kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için emniyet müdürüne teşekkür ederek, "Engellileri düşünmeleri böyle bir imkan vermeleri biz çok onure etti. Hayvanat bahçesine gidip orada çocuklarımızla çok güzel bir gün geçirdik" dedi.

Ak, daha sonra engelli çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Bu sırada bir down sendromlu bir çocuğun eliyle kalp işareti de yapması dikkat çekti. Engelli çocukların aileleri Ak’a bir resim hediye etti. Engelli çocuklar ve aileleri daha sonra otobüslerle giderken Ak, onları el sallayarak uğurladı.
Kaynak: İHA