Emniyetten Vatandaşlara YGS Uyarısı

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, 12 Mart'ta yapılacak Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi vatandaşlara, sınav esnasında gürültü oluşturacak ve dikkat dağıtabilecek olaylardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, adayların sağlıklı bir ortamda sınava girmelerinin büyük önem arz ettiği ifade edildi.

Söz konusu sınav nedeniyle sınavların yapılacağı binaların çevresi ve güzergahlarında inşaat çalışmaları, tadilat, araçlardan gereksiz ve lüzumsuz bir şekilde klakson kullanımı, düğün konvoyu ve eğlence yapılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İl Emniyet Müdürlüğü olarak, YGS'nın ilimizde sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır. Ekiplerimiz tarafından gerekli kontrol ve denetimler yapılacak olup, sınava giren adayların motivasyonunu bozacak şekilde çevreyi rahatsız eden şahıslar ve iş yerleri hakkında karayolları trafik kanunu ve kabahatler kanunun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem tatbik edilecektir. Adayların ve sınav görevlilerinin, ÖSYM başkanlığınca yasaklanan maddelerle sınavların yapılacağı binalara girmelerine kesinlikle müsaade edilmeyecek ve bu eşyalar hiçbir şekilde emanet altına alınmayacaktır. Ayrıca, ÖSYM kurulu kararı gereği sınavların yapılacağı binalara, sınavın başlama saatine 15 dakika kalmasından sonra gelen ÖSYM temsilcisi dışında adaylar dahil hiç kimsenin alınmayacağı ve toplam sınav süresinin 3-4'lük zaman dilimi dolmadan ÖSYM temsilcisi dışında hiç kimse dışarı çıkarılmayacağının bilinmesi ve bu kapsamda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.'

Kaynak: AA